Merkezi Hollanda’da olan atlas kültür merkezi tarafından FÜ Atatürk kültür merkezinde ‘Gurbet’te isimli fotoğraf sergisinin açılış gerçekleştirildi.

YILDIRIM: AMACIMIZ KOLEKTİF TARİHİMİZİ ARŞİVLEMEK VE YENİ NESİLLERE AKTARMAK

Atlas kültür merkezi kurucusu Şahin Yıldırım, “Gurbette sergimiz; Hollanda’ya 1960’lı yıllarda göç eden birinci neslinin hayat hikayelerini ele almış ve onların yaşam mevkilerini acısıyla, tatlısıyla hikayelerini barındırıyor. 1960’lı yıllarda Türkiye’nin farklı illerinden Hollanda’ya giden büyüklerimiz orada bir yaşam kurdular. O yaşamlarında şu anda dördüncü nesil yetişti. Bende ikinci nesil neferi olarak bu çalışmayı yaptım. Buradaki çalışmayla amacımız aslında Hollanda’da bulunan kolektif tarihimizi arşivlemek ve yeni nesillere aktarmak” ifadelerini kullandı.

YILMAZ: ELAZIĞ’DA SERGİLENMESİ GERÇEKTEN BİZİM İÇİN AYRI BİR MUTLULUK

FÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yılmaz ise, “Fırat Üniversitesi bilindiği üzere Elazığ’da, Elazığ’ın yapısına baktığımız zaman çoğu aileden yakın ya da uzak bisr tane gurbetçimiz vardır. O yüzden gurbetçilerimizin hayat hikayelerinin burada sergi olarak, fotoğraf sergisi olarak üniversitemizde bulunması, sergilenmesi bizim için ayrı bir güzellik, mutluluk. Bir renk katıyor. Öteki taraftan baktığımızda bu tip etkinlikler bizim için ayrı bir kıymet arz ediyor. Daha öncesi dönemlerde farklı üniversitelerde yapılan bu serginin bu sefer de Elazığ’da sergilenmesi gerçekten bizim için ayrı bir mutluluk. Bu vesile ile emeği geçen herkese başta Atlas Kültür Merkezi Başkanı olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi.