Başbakan Binali Yıldırım’ın 9 aylık aradan sonra tekrar Elazığ’a geldiğini belirten Başkan Gürgöze, “Şuan bildiğiniz gibi Ak Parti tüm Türkiye’de kongre süreçlerini başlatmış bulunmaktadır. Sayın Başbakanımızı Merkez İlçe Kongremiz için davet ettik. Sayın Başbakanımızda Elazığ’a ve Elazığlılara olan muhabbetinden dolayı bu davetimizi geri çevirmedi ve Merkez İlçe Kongremize katılmak için Elazığ’a gelecek”

“Başbakanımız Fırat Üniversitesi Akademik Açılışını Gerçekleştirecek”

Merkez İlçe Kongresi esas alınarak yapılan bu programda Başbakanın diğer katılacağı etkinlikler hakkında bilgi veren Başkan Gürgöze, “Sayın Başbakanımızdan Elazığ’a gelmişken, Fırat Üniversitesinin Akademik açılışını yapması noktasında talebimiz olmuştu. Akademik açılışlar konusunda şimdiye kadar tüm Türkiye’de daha önceden planlanmış iki açılış olduğunu ama dört programa katıldığı dolayısıyla akademik açılış yapmayacaklarını ifade etmişlerdi. Buna rağmen bizim ısrarımız neticesinde Sayın Başbakanımız inşallah yarınki programı gerçekleştirecek” diyerek Fırat Üniversitesinin bu zamana kadar birçok başarılı bilim insanı ve bu ülkeye yararlı insanlar yetiştirdiğinin altını çizdi.

“Çok Yoğun ve Coşkulu Bir Katılımın Olacağını Bekliyoruz”

Akademik açılışın ardından Merkez İlçe Kongresine geçileceğini belirten Başkan Gürgöze, “Kongremiz Yakup Kılıç Spor Salonunda gerçekleşecek. Kongremize çok yoğun ve coşkulu bir katılımın olacağını bekliyoruz. Çünkü Elazığlı hemşerilerimiz Arıcak’dan, Ağın’a, Baskil’den, Keban’a, Sivrice’ye, Alacakaya’ya, Arıcak’a, Kovancılar, Palu, Karakoçan’a kısacası 10 ilçemizden 9 beldemizden 38 mahallemizden 552 köyümüzden inşallah kongremize katılım olacak. Yoğun bir katılımla Yakup Kılıç Spor salonunu hınca hınç doldurarak belki de dışarılara çok insan taşırarak, Elazığ’ın ve Ak Parti teşkilatının şanına yakışır bir kongre gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullanarak Elazığ’a gelen Başbakanımızı ve beraberinde gelen heyetimizi mutlu bir şekilde uğurlayacaklarını belirtti.

Başbakan Binali Yıldırım kongre sonrasında Sivil Toplum ve iş dünyasından insanlara bir araya gelecek ve buradan da Elazığ Valiliğine ziyaret gerçekleştirecek.