Geçtiğimiz günlerde sosyal medya üzerinden CHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Erol ile ilgili bazı paylaşımlar yapılmıştı.

Sırrı Süreyya Önder ile aralarında geçen konuşmanın ayrıntılarını anlatan ve o konuşmanın bir kısmının kesilerek paylaşıldığını ifade eden Gürsel Erol, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmalarından dolayı kendisini tebrik ettiğini hatırlattı.

 

“BEN TERÖR MESELESİ VE ÇÖZÜMÜ İLE İLGİLİ MECLİSTE RAPOR HAZIRLAYAN TEK MİLLETVEKİLİYİM”

Tunceli’de terör örgütüne meydan okuyarak bugüne kadar kimsenin yapmadığı teröre lanet yürüyüşü yaptığını belirten CHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Erol, “Ben terör meselesi ve çözümü ile ilgili mecliste rapor hazırlayan tek milletvekiliyim. Üzüldüğüm bir şey var. Siyaset o kadar kirleniyor ki. Düşünün bir ilde terör örgütünün eyleminden ve katliamından dolayı 23 yaşında bir öğretmen katlediliyor. Ve ben o öğretmenin yaşam hakkına sahip çaktığım için Tunceli’de, Doğu Güneydoğu’da bugüne kadar hiçbir milletvekilinin yapmaya cesaret edemediği terör örgütlerine meydan okuyarak yürüyüş yapıyorum. Bu söylemimden ve yürüyüşünden dolayı bu ülkenin cumhurbaşkanı, siyasi partilerin hemen hemen hepsinin genel başkanları, milletvekillerinin hepsinin alkışı ve teşekkürleri ve alkışları ile tebrik edilirken Elazığ’a geldim beni neredeyse PKK’lı ilan eden paylaşımlar var” ifadelerine yer verdi.

 

“BEN ŞU ANDA PKK’NİN İNFAZ KARARI OLAN DEVLET TARAFINDAN ÖZEL KORUNAN BİR ADAMIM”

Sırrı Süreyya Önder ile aralarında geçen polemiğin çarpıtıldığını vurgulayan Erol, bunu yapanlarının seviyelerine düşmekten utandığını belirterek, “Şimdi bir iktidar partisinin mensuplarının bir kısmı guruplarda paylaştırarak Sırrı Süreyya Öner ile benim aramdaki Necmettin öğretmenin katledilmesi ile ilgili bir konuşmadan bir paragrafı alarak ki o dönem 7 Haziranda ben milletvekili adayı değilim, 1 Kasımda adayım orada bir yanlış var. Cumhurbaşkanının takdir ettiği konuşmanın bir bölümünü veriyorlar ve bakın bununla ilgili böyle bir şey var diye. İnanılmaz bir şey. Kardeşim ben şu anda PKK’nin infaz kararı olan devlet tarafından özel korunan bir adamım. Sen neyi konuşuyorsun. Ben bunları konuşurken utanıyorum. Bunların seviyesine düşmekten utanıyorum” diye konuştu.

 

“İNSAN HAYATI BU KADAR UCUZ DEĞİL”

Kendisi ile ilgili farklı algı oluşturanlara suç duyurusunda bulunacağına dikkat çeken Gürsel Erol, “Ama şunu da uyarayım. Benim ve yakınımdaki herhangi birinin başına bir iş geldiği zaman bunun tek sorumlusu bu videoyu paylaşanlar, yanlış algı oluşturanlar, bilgi kirliliği oluşturanlardır. Buradan savcılığa suç duyurucunda bulunuyorum. İnsan hayatı bu kadar ucuz değil. Sen ülkenin birliği beraberliği için devletin kamu düzeninin sağlanması için hayatını ortaya koyacaksın, iki tane kendini bilmez adam kalkacak video paylaşacak ve seninle ilgili farklı algı oluşturmaya çalışacak. Bu ahlaksızlık, siyaset falan değil” dedi

 

“GÜÇLERİ VARSA KENDİLERİNE GÜVENİYORLARSA O VİDEONUN TAMAMINI YAYINLARLAR”

Amacının sadece hizmet olduğunu ifade eden CHP Elazığ 1. Sıra Milletvekili Adayı Gürsel Erol, “Ben bu güne kadar gelip hiçbir milletvekili ile ilgili kim gelmiş ne yapmış ne etmiş hangi parti ne yapmış demedim. Beni bunlar ilgilendirmiyor. Girmem de bu konulara. Beni o kavgaya çekmek istiyorlar ama girmem. Bizim amacımız kavga etmek değil ki hizmet etmek. Hizmeti konuşalım, kim ne yapabilir bunları değerlendirelim. Ama bunun üzerinden bir siyaset kurgulamak ahlaki de değil siyasi de değil, vicdani de değil. Cumhurbaşkanının takdir ettiği konuşmanın bir bölümünü kesip bunu propaganda malzemesi yapmak ahlaksızlık. Güçleri varsa kendilerine güveniyorlarsa o videonun tamamını yayınlarlar. YouTube’dan herkes açıp izleyebilir. Ben ne cevap vermişim, ne konuşmuşum” diye kaydetti.