Türkiye Gençlik Vakfı tarafından organize edilen ve Ortaokul öğrencilerinin katıldığı sohbet programına katılan Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk öğrencilerle okumayı ve okumayı bilince dönüştürmeyi konuştu.

Müdür Gürtürk sohbete katılan öğrencilerin hepsiyle tek tek ilgilenerek interaktif bir sohbet programı gerçekleştirdi.

“İNSANIN KENDİSİNE VERİLEN NİMETİ YERİNDE KULLANMASI, DEĞERİNİ BİLMESİ GEREKİR”

“Elazığ Her Yerde Okuyor” kampanyasının önemine vurgu yaparak sohbetine başlayan Gürtürk, “İlk emri “Oku” olan bir dinin mensubu olarak yüce Allah’ın bize soracağı ilk soru da “Okudun mu?” olacaktır. İnsanı diğer varlıklardan ayıran en büyük özelliği eşrefi mahlukat yani yaratılmışların en şerefli olmasıdır. İnsan düşünebildiği, kavrayabildiği, güçlü bir zekaya sahip olabildiği için yaratılmışların en yücesi olarak isimlendirilmiştir. O zaman düşünebilen insanın kendisine verilen bu nimeti yerinde kullanması, değerini bilmesi ve zihnini sürekli açık ve uyanık tutması gerekir. Yüce Allah okuyun diyerek yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumayı, hayatı okumayı, çevremizde olup bitenleri okumayı, okuduğumuzu anlamayı, anladığımızı uygulamayı ve öğrendiklerimizi de yaşam biçimimiz haline getirmemizi emretmiştir.

“BİZLER OKUDUKLARIMIZI DA HAYATIMIZA UYGULAMAK İLE MÜKELLEFİZ”

Sevgili çocuklar bizler okumak, okuduklarımızı da hayatımıza uygulamak ile mükellefiz. Hayatımızın merkezinde ahlak, merhamet ve iyilik bulunmalıdır. Biz iyiliği sadece düşünen değil, düşündüğümüz iyiliği uygulayan insanlar olmalıyız. Bildiğini uygulamayan bir insanın bildiklerinin kendisi dahil hiç kimseye bir faydası yoktur. O yüzden sadece bilmek değil, bildiklerini uygulamak da önemlidir. Yarın hepiniz ülkemizin farklı bir yerinde farklı görevler üstlenecek ve bu ülkenin kaderine etki edeceksiniz. O yüzden şimdiden zihninizi uyanık ve berrak tutun. Aranızdaki ilişkileri sıcak tutun, okuyarak hayal dünyanızı geniş tutun. Çoğunuz bu yıl liseye gideceksiniz ve biliyorsunuz ki yeni sınav sisteminde sorular artık anlamaya ve kavramaya yönelik sorular. O yüzden sizlerden çok okumanızı, okuduklarınızı da içselleştirmenizi istiyorum” dedi.

GÜRTÜRK, ÖĞRENCİYLE MASA TENİSİ OYNADI

Çocuklarla sohbetin ardından öğrencilere kitap dağıtan Müdür Gürtürk, hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra da bir öğrencinin isteğini kırmayarak masa tenisi maçı yaptı.