Kutsal mekanların yolcularıydılar.. Bir ay kutsal mekanlarda, Peygamber Efendimizin mekanında, hac ibadetlerini yerine getirmek için konakladılar. Hac görevlerini yerine getiren hacılarımız memleketlerine döndüler.. Memlekete dönüş havalimanında da mutlu kavuşmalar yaşattı..

Kimi 6, kimi 7, kimi 9 yıl bekledi…

Ama en sonunda kutsal topraklara gitmek nasip oldu.

Elazığ’dan giden hacılardan diyanetin ilk kafilesini karşılamak için havalimanında heyecanlı bir bekleyiş vardı.

Saatler öncesinden havalimanına gelen hacı yakınları, bir an önce sevdiklerine kavuşmanın heyecanını yaşıyorlardı..

Beklenen uçak indi ve hacılarımız tek tek sevdiklerine kavuşmaya başladı. Hacılarımızı karşılama programında Elazığ İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya da onları yalnız bırakmadı.

“209 HACIMIZ GELDİ”

Müftü Sarıkaya, “Kutsal topraklara gönderdiğimiz binin üzerindeki hacılarımızdan ilk giden kafile ilk olarak geri dönüyor. 209 kişi bu hacılarımız. Allah kabul eylesin. Bayağı heyecanlı bekleyenleri var. Diğer hacı kafilelerimiz bu gece saat 1 civarı. Birde diğer gün gündüz saatlerinde Elazığ’da olacaklar. Bizden kafile olarak gidenler dönmüş olacaklar. Ayrıca başka guruplarla katılan hacılarımızda olacak” ifadelerini kullandı.

“BİR HACIMIZ RAHMETLİ OLDU”

Müftü Sarıkaya, bir Elazığlı hacının kutsal topraklarda vefat ettiğini belirterek, “Elazığ’dan bir tane hacımız rahmetli oldu. Kalp krizi geçirerek. O da oraya defnedildi. Allah onun da hacını kabul etsin” dedi.

İŞTE O ANLAR...

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!