“Hadissiz İslam mümkün mü?” Konferansı Düzenlendi

Elazığ İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi tarafından “Hadissiz İslam Mümkün Mü?” adlı konferans düzenlendi.

“Hadissiz İslam mümkün mü?” Konferansı Düzenlendi

Elazığ İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Elazığ Şubesi tarafından Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım’ın katılımıyla “Hadissiz İslam Mümkün Mü?” adlı konferans düzenlendi.

Programa Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Program Kur’an Tilavetiyle başladı.

AYDIN: HOCAMIZI ELAZIĞ’DA AĞIRLAMAK BİZİM İÇİN ŞEREF OLACAK

Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın, gelen vatandaşlara teşekkür ederek, “Kış gününde geldiğiniz için herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Elazığ İl Müftülüğümüzün hazırlamış olduğu programı inşallah hocamız sizlere sunacaklar. Çok değerli hocamız kendisine hürmet ettiğim sevdiğim Prof. Dr. Enbiya Yıldırım hocamızı Elazığ’da ağırlamak bizim için onur şeref olacak ben şimdiden hocama çok teşekkür ediyorum” dedi.

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Enbiya Yıldırım, hadis, sünnet ve İslam’ın önemine değinerek, “İslam ülkesinde Müslümanların hayatının Kur’an ve sünnet üzerine inşa edilmiş olduğu bir coğrafyada böyle bir konuyla niye karşınıza çıktık diye soracak olursanız bu kardeşiniz İslam dünyasını çok gezen ok farklı coğrafyalara gidip gelen ve bu coğrafyalarda Müslümanların karşılaşmış oldukları problemleri yakından gören bir insan olarak ülkemizin bir kısım genç imalarını etkileyen ve sadece Kur’an-ı Kerim ile yetinmek iddiasında olan bir akım karşı biz ne yapmamız gerekir Hz. Peygamber Aleyhisselam’ı nereye konumlandırmamız gerekir bunu özellikle genç arkadaşlarıma hatırlatmak ve Peygamber Aleyhissalatu Vesselam’ın Kur’an’ın yanındaki değişmez yerini tekrardan insanlarımıza öğretmek gibi bir görev üstlenmek durumunda kaldığımızı ifade edebilirim” diye konuştu.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
k
k - 2 yıl Önce

Soruya bakın: "Sadece Kur’an-ı Kerim ile yetinmek iddiasında olan bir akıma karşı bizim ne yapmamız gerekir?"

Şaka gibi.

Din
Din - 2 yıl Önce

Öyle güzel bir meslek ki oturduğun yerden gez, ye iç. Namaz kıl maaş al...namaz kıldırıp maaş almak ile ilgili hadislerede bakıyormusunuz acaba. Din ruhbanlığa dönüştürülmesin...dini rahat bırakın kendi algıladığınız din din değil

SIRADAKİ HABER

banner137