Hafızlık ve Kur’an-I Kerim Yarışmaları Birincilerinden Müftü Aydın’a Ziyaret

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur’an kursları arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında dereye giren öğrenciler, Elazığ İl Müftüsü Selami Aydın’ı ziyaret etti.

Hafızlık ve Kur’an-I Kerim Yarışmaları Birincilerinden Müftü Aydın’a Ziyaret

Bayburt ve Erzurum’da gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında bölge birincisi olan Muhammet Mustafa Selami ve Muhammet Fatih Yel, Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü Yusuf Yazar ve Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ ile birlikte, İl Müftüsü Aydın’la bir araya geldi.


 

AYDIN: ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARISI BİZLERİ MUTLU ETTİ

İl Müftüsü Selami Aydın, dereceye giren öğrencileri kutlayarak emeği geçenlere teşekkür etti. Aydın, “Bugün Allah’a şükürler olsun çok mutluyuz çok sevinçliyiz. Kur’an kurslarımızda eğitim gören Allah’ın kitabını ezberleyen öğrencilerimizin başarısı bizleri mutlu etti. Ben çocuklarımızı yetiştiren hocalarımıza, anne babalarına çok teşekkür ediyorum. Son günlerde yapılan yarışmalarda Elazığ’da giren bütün hocalarımız dereceye giriyorlar. Birisi Ezan okumada Türkiye 3’üncüsü oldu. Eğitime çok önem veriyoruz Allah’ın izniyle çocuklarımız çok daha güzel yerlere gelecekler. Kur’an Allah’ın ikramıdır biz Allah’ın bizlere ikram buyurduğu kitabımıza sımsıkı sarılarak onu okuyarak ve okutarak hizmetlerimize devam ediyoruz. Kur’an’ı Kerim-i öğrenen ve öğreten yavrularımızı tebrik ediyorum. Kız çocuklarımızın da dereceleri var Çatalçeşme Kur’an kursundan bir kızımızda bölgeden ikinci oldu onu da tebrik ediyoruz” dedi.

YAZAR: ÖĞRENCİLERİMİZİ, VELİLERİMİZİ VE HOCALARIMIZI TEBRİK EDİYORUM

Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu Müdürü Yusuf Yazar, dereceye giren öğrencileri ve onları yetiştiren veli ve hocalarına da teşekkür etti. Yazar, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın her yıl hafızlık yarışması ve Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışması Elazığ ilimizin Altınçevre Yatılı Kur'an Kursu olarak her yıl bu sınavlara girdik Allah’a şükürler olsun. 2022 yılında da Kur’an-ı Kerimi güzel okuma yarışmasını önce ilçeler arasında yarışma yapıldı daha sonra il birinciliği 24 Ağustos’ta Bayburt’ta yapılan bölge birinciliğinde 14 ilin içerisinde Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursu öğrencimiz Muhammed Fatih Yel öğrencimiz bölge birinciliğini kazandı. Öğrencimizin yetişmesinde emek harcayan herkese teşekkür ediyorum. İkinci yarışmamızda Hafızlık kuvvetlilik üzerinde yapıldı bu yarışmaya da ilçeler bazında il bazında önce kursumuzun öğrencisi birinci oldu daha sonra 1 Eylül’de Erzurum bölgesinde yapılan yarışmada da 14 ilin içerisinde 1’inciliği kazandı Muhammet Mustafa Selami öğrencimizde ailesini, hocasını tebrik ediyorum. İl müftülüğümüzün katkılarıyla, hafızlık takip komisyonumuzun katkılarıyla buralara geldi hem öğrencilerimizi, velilerini, hocalarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

DUMANDAĞ: ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ, öğrencilere üniversiteyi kazanmaları halinde eğitim masraflarını karşılama sözünü verdi. Dumandağ, “Bugün gerçekten çok mutlu bir gün yaşıyoruz. Altınçevre Yatılı Erkek Kur'an Kursunda iki tane birinci seçilmesinden ötürü müftümüzü, öğrencimizi, hocamızı kutluyorum. Sizler orada okuyun birinci olun sizler üniversiteyi kazandığınız zaman bütün masraflarınızı ben karşılayacağım sözüm olsun. İnşallah Elazığ ve çevremizden hep böyle güzel şeyler çıkacak. Başarılar diliyorum” dedi.

Elazığ Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Dumandağ tarafından 2022 yılı hafızlık eğitimi verilen Kur’an kursları arası Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma yarışmalarında dereye giren öğrencilere yarım altın hediye ederken, Elazığ İl Müftülüğü de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137