Yurt genelinde olduğu gibi Elazığ’da da 30 Ağustos Zafer Bayramının 100’üncü yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Zafer bayramı için şehir merkezi ve ilçelerin yanı sıra köylerde de etkinlikler düzenlendi.

Bu kapsamda Hal Köyünün Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen törene köylüler büyük ilgi gösterdi.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

ÖZBAY: ZAFER BAYRAMINIZI KUTLUYORUM

Hal Köyü Muhtarı Şevket Özbay, köylülerin zafer bayramını kutladı. Özbay, “Ya İstiklal Ya ölüm parolasıyla başlayan muharebede ilk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri emriyle kazanılan bu büyük zafer özgürlük ve bağımsızlığı yok etmek isteyenlerin bize getirildiği bir destandır. Başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anarken bir kez daha zafer bayramınızı kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.

DOĞDU: KÖYLÜLER OLARAK HER YIL HEM DİNİ HEM MİLLİ BAYRAMLARIMIZI COŞKUYLA KUTLARIZ

Hal köyü sakinlerinden Yavuz Doğdu, tüm bayramları bu coşku ile kutladıklarını söyledi. Doğdu, “Bugün burada toplanmamızın amacı Zafer Bayramımızın 100. Yılı kutlamaları. Biz köylüler olarak her yıl hem dini hem milli bayramlarımızı çok büyük coşkuyla kutlarız. Bu yıl 100. Yıl olması dolayısıyla biraz daha katılım çok, bütün köylülerimiz burada. Gelenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Coşkunun hakim olduğu köyde vatandaşlar, zafer bayramını çocukları ve torunlarıyla kutlama imkanı buldu.

Konuşmanın ardından öğrencilerin ve köylülerin okuduğu şiirler ile devam eden programda, Halk Oyunları gösterileri ve müzik dinletisi yer aldı.