Malatya yolu üzerindeki, Sürsürü Mahallesi Çayda Çıra Kavşağı'nda bulunan Elazığ Emniyet Müdürlüğü binasına 18 Ağustos 2016 yılında hain terör örgütü tarafından bombalı saldırı düzenlenmişti.

Hain saldırı sonrasında Ataşehir Mahallesi Kuvay-i Milliye Caddesi üzerindeki geçici hizmet binasına taşınan Elazığ Emniyet Müdürlüğü şehrin asayiş ve güvenliği başta olmak üzere,vatandaşlara hizmetini ara vermeden sağlıyordu.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün kalıcı bina  olarak da Zülfü Ağar Polis Meslek Eğitim Merkezi üstünde da inşaat çalışmaları hızla başlayarak tamamlandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü,kalıcı hizmet binasında tamamlanana çalışmaların ardından 13 Aralık tarihi ile birlikte taşınacak.

Konuyla ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,13 Aralık itibari ile tüm birimlerin yeni binaya taşınması nedeniyle,Perşembe ve Cuma günleri mevcut binada hizmet verilemeyeceği belirtildi.

Polis Merkezi Amirliklerinde hizmetin devam edileceği belirtilen açıklamada,155 polis ihbar hattının aktif olacağı; adli ve önleyici hizmetlerde herhangi bir aksaklığa mahal verilmeyeceği vurgulandı.