İş insanlarının bir araya gelerek kurdukları Harput İş Geliştirme Platformu Kurucusu Tan Yıldız ve Ömer Temel ve yönetim kurulu üyeleri medya grubumuzu ziyaret ettiler.

HİGE yönetim kurulu üyeleri Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık ile bir araya gelerek plaket taktim ettiler.

YILDIZ: AHİLİK SİSTEMİNİ DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ

Harput İş Geliştirme Ekibi Kurucusu Tan Yıldız, “Yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre önce 5-6 arkadaş iş insanı bir ticari platform oluşturmaya başladık. Adını da HİGE Harput İş Geliştirme olarak kurduk. Yaklaşık 114-115 hafta bir süre geçti. Her hafta toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz ve firmalar olarak birbirimize iş yönlendirmeye çalışıyoruz. Etik, ahlaki kurallar çerçevesinde üyelerimizin bizlerin cirolarını arttırmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de asıl amacımız HİGE anlayışını bizden sonraki nesillere yai çocuklarımıza bu aktarabilmek hedefindeyiz. Burada aslında ahilik sistemini devam ettirmek istiyoruz. Kanal Fırat sağ olsun Zeki Bey ve Kanal Fırat ekibi bizi yalnız bırakmadılar. Biz de iadeyi ziyarette bulunmak istedik. Oluşumun başından belli zaten yerel kanallarımız destekçimiz. Bu konuda da teşekkür ediyoruz. Amacımız bunun tamamını Elazığ’a yaymak. Daha sonra çevre illere yaymak daha sonra belki bunun ihracatını yapabilmek, Elazığ’dan dünyaya bu oluşumu taşıyabilmek. Bilgi edinmek isteyenler için ise; Sosyal medya hesaplarımız var. Onun haricinde internet sayfamız var; harputisgelistirme.com diye oradan bize mail yoluyla istedikleri soruları sorabilirler” ifadelerini kullandı.

TEMEL: SEKTÖRLER BİRBİRİNİ DESTEKLİYOR

Harput İş Geliştirme Ekibi Kurucusu Ömer Temel ise, “Şu an itibariyle sayılı insanların bir araya gelmesinden oluşuyor. Başarılı insanlar, sektöründe hepsi iş insanları başarılılar. Bu konuda zaten gün geçtikçe ilerliyoruz. Hem daha fazla yol kat etmiş oluyoruz hem de iyi yerlere gelmiş oluyoruz. HİGE hiçbir şey vaat etmiyor ama çok şey vaat ediyor gibi. İçinde bulunduğumuz ortamda sektörlerin bir birini desteklemesi, cirolarını arttırması, bu bünyede ziyaretler arttırarak daha samimi olmaları ve güven konusu olması. Yani HİGE aslında tamamen bundan ibaret” şeklinde konuştu.