Türkiye’nin kalbi Ankara’da düzenlenen “Elazığ Tanıtım Günleri”nin sonuna gelindi. “Elazığ Tanıtım Günleri” kapsamında Harput Senfonisi konseri de verilmişti. Tanıtım günlerinin son gününde www.elazigsonhaber.com internet haber sitesine açıklamalarda bulunan Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar Harput senfonisinin istisnalar dışında artık Türkiye’de çalınmayacağını bundan sonra Harput senfonisini yurt dışına taşıyacaklarını 2018 yılında da Harput Senfonisinin Paris’te yankılanacağını söyledi.

“BU SESİ, 2018 YILINDA PARİS’TE DUYARSANIZ ŞAŞIRMAYIN”

Başkan Çağlar yaptığı açıklamada, “Bizler artık Harput senfonisini Türkiye’de çalmayacağız. Yurtdışında çalacağız. Hedefimiz 2018’de Harput Senfonisini Paris’te çalmak. Organize olup Paris’te gelin dinleyin. Paris’teki büyükelçilerimiz Vedat Beyle görüşmeler yaptık. Paris büyükelçimizle görüşmelerimiz sürüyor. Onlarında talebi var. Harput senfonisini Paris’e taşımamız için tüm çalışmalarımız devam ediyor. Şimdi hangi salonda hangi orkestra ile çalışma yapacağımızın hesabı yapılıyor. Belediye Başkanımız Mücahit Bey bu konuda arkamızda. Bizden desteklerini esirgemiyor. Bu sesi 2018 yılında Paris’te duyarsanız şaşırmayın” dedi.

Harput Senfonisi konserleri 2013 yılında Elazığ’da, 2014 yılında Ankara’da,  2015 yılında İstanbul’da, 2017 yılında Ankara’da yapıldı.

Harput Senfonisi konserinin ise,  2018 yılında Paris’te yapılması planlanıyor.