Edremit Körfezi Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin evsahipliğinde Burhaniye’de ‘Harput’tan El-azize’ konferansı düzenlendi

Edremit Körfezi Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin öncülüğünde yapılan konferansa Fırat Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik konuşmacı olarak katıldı.

Reha Yurdakul Kültür Merkezinde düzenlenen konferansın açılışında bir konuşma yapan Edremit Körfezi Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Taşdelen, Prof. Dr. İbrahim Yılmazçelik ile Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç ve katılımcılara teşekkür etti.

SÜRGEÇ: ÖNCE KALPLERİMİZ BİR ARAYA GELMELİ

Balıkesir Müftüsü Celal Sürgeç de “Elazığlılar her yerde itibar görmektedir. Dışarda olduğumuzda daha çok birbirimizi arayıp soruyoruz. Kültürümüz çok güzel. Önce kalplerimiz bir araya gelmeli.  Elazığlılar olarak bir Wappsapp grubu kurulmasını öneriyorum. Biz Diyanet Vakfı olarak 70 öğrenciye burs veriyoruz. Buradaki hemşerilerimde öğrencilere yardımcı olabilirler. Kalıplarımız da kalplerimizde bir araya gelsin” dedi.

Fırat Üniversitesinde  okuduğunu anlatan Prof. Dr.İbrahim Yılmazçelik, Harput’un adının nereden geldiğini anlatırken, ‘Harput ve kültürü ile ilgili bilgiler aktardı.