Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 4 Nisan Perşembe günü saat 20.31’da Sivrice’de meydana gelen deprem sonrası başlatılan hasar tespit çalışmaları sonrası itiraz sürecine ilişkin açıklama yapıldı. 

Merkez üssü Sivrice olan ve 5,2 büyüklüğündeki depremin ardından Sivrice Merkez ve 45 bağlı köy için yapılan hasar tespit çalışmaları sonrası itiraz süreci 4 Temmuz’da başlıyor.

Konuyla ilgili olarak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yazılı açıklama yapıldı. 

İl Müdürü Mustafa Pirinçci tarafından yapılan açıklamada, Sivrice Depremi sonrası başlatılan kesin hasar tespiti yapılmış yapıların itiraz değerlendirme sürecinin yarın itibari ile başlayacağı ifade edildi.

“GEREKLİ TÜM İNCELEMELER GERÇEKLEŞTİRİLECEKTİR”

4 Nisan Perşembe günü meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası Sivrice ve ilçeye bağlı 45 köydeki bazı yapıların hasar gördüğünü söyleyen Pirinçci, “Perşembe günü itibari ile kesin hasar tespiti yapılmış olan bu yapıların itiraz değerlendirme süreci başlayacaktır. Müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğumuz 40’ı teknik personel olmak üzere toplamda 54 personelimiz ile çalışmaları sürdüreceğiz. Daha önce müdürlüğümüze kesin hasar tespiti konusunda başvuran vatandaşlarımız için gerekli tüm incelemeler gerçekleştirilecektir. Vatandaşlarımızdan özellikle yarından itibaren itiraz süresi bitene kadar hanelerinin bulunduğu yerde olmalarını istiyoruz.” Şeklince konuştu. 

Deprem sonrası yapılan kesin hasar tespit çalışmaları için 425 dilekçenin bulunduğu belirtildi.