Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ TSO 13. Sağlık Meslek Komitesi Üyeleri, Meslek Kuruluşu ve STK temsilcileri Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesinin kapanması ile ticari olarak zor günler geçiren Hastane Caddesi’ndeki işletmeleri ziyaret etti.

İşletme sahipleri, Elazığ TSO tarafından ortaya konan kemik hastanesi önerisinin kendilerini heyecanlandırdığını ifade ederek, Sivil Toplum Kuruluşlarına teşekkür ettiler.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin hizmet vermeye başlamasıyla birlikte hastanelerinin kapatılarak, şehir hastanesi içerisine taşındığını dile getiren işletme sahipleri, hastanelerin hizmet vermemesinden dolayı, insanların artık caddelerine uğramadığını bu nedenle ticari olarak ciddi kayıplar yaşadıklarını ifade ettiler.

Çok zor günler geçirdiklerini vurgulayan işletme sahipleri Hastane Caddesi’nin eski günlerini aradığı bir dönemde, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından ortaya konan kemik hastanesi projesinin kendilerini heyecanlandırdığını, ortaya konan projenin hayata geçirilmesi noktasında ise tek umutlarının Sivil Toplum Kuruluşları olduğunu belirttiler.

“İŞLETMELERİN İSE KİMİ GÜNLER SİFTAH BİLE YAPAMADIĞINI GÖRMEK BİZİ ÜZMÜŞTÜR”

Elazığ TSO Sağlık Komitesi Üyeleri ve STK temsilcileriyle birlikte gerçekleştirdikleri işletme ziyaretlerinin ardından değerlendirmelerde bulunan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, hastanelerin faaliyetlerini sonlandırması sonrasında Hastane Caddesi’ndeki işlem hacminin düştüğünü ve bu duruma bağlı olarak birçok işletmenin kapandığını belirterek “Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nin hizmet vermeye başlamasına bağlı olarak Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Harput Devlet Hastanesi faaliyetleri sonlandırıldı. Hastanelerin faaliyetlerini sonlandırması sonrasında Hastane Caddesi’ndeki işletmelerin işlem hacmi ciddi bir şekilde düştü. Ziyaretlerimiz sırasında düşen işlem hacmine bağlı olarak birçok işletmenin kapandığını gördük. Mevcuttaki işletmelerin ise kimi günler siftah bile yapamadığını görmek bizi üzmüştür. İlimiz sağlık alanında marka olan ve bölgesine hizmet veren bir şehirdir. Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizdeki bütün sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile ortak bir karar alarak Devlet Hastanemiz ile Eğitim ve Araştırma Hastanemizin farklı bir statüyle hizmet vermeye devam etmesini istiyoruz. Bu konuda ilimizdeki tüm STK Başkan ve Yöneticilerimiz, Sivil Toplum Platformumuz, ELEP, Ticaret Borsamız, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimiz ve tüm mesleki kuruluşlarımız bu çalışmalara katılmış ve tam destek vermişlerdir. Önemli olan bir yeri ihmal ederek bir yeri ihya etmek değil, şehri bir bütün olarak görmektir. STK’lar olarak bizler, Hastane Caddesi’ndeki işletme sahiplerinin mağdur olmamasını istiyoruz” dedi.

“BU DURUM ELAZIĞ EKONOMİSİ İÇİN İSTEMEDİĞİMİZ BİR DURUMDUR”

İlimiz siyasilerine ve yöneticilerine de hızlı davranmaları çağrısında bulunan başkan Arslan, “Biz bu bölgeye hayat veren hastanelerin yeniden ilimize kazandırılmasını istiyoruz. Konu ile ilgili olarak İl Sağlık Müdürümüzle, Milletvekillerimizle ve Valimizle görüştük. Hepsi de bizimle aynı fikirde olduklarını ifade ettiler. Ancak hastanenin bir an önce kazandırılması çok elzemdir. Aksi durumda Hastane Caddesi’ndeki işletmelerin yaşama şansı bulunmuyor. Şuanda birçok işletme kapandı. Geriye kalan işletme sahipleri ise siftahsız günler geçirdiklerini belirterek faaliyetlerine bu şekilde devam etmelerinin imkansız olduğunu ifade etmektedirler. Bu durum Elazığ ekonomisi için istemediğimiz bir durumdur. Umut ediyoruz ki, hastanemiz bir an önce ilimize kazandırılır ve işletmelerin mağduriyeti giderilir. Bunun yanı sıra ilimiz de yeni bir hastane kazanarak ekonomik olarak büyür. Ben bu noktada ilimiz yöneticilerinden ve siyasilerimizden bu noktada biraz daha hızlı davranmalarını istiyorum” ifadelerini kullandı.