Türkiye geneli Server Gençlik ve Spor Kulübü tarafından milli eğitim bakanlığı ile ortaklaşa organize edilen haydi çocuklar camiye sosyal proje kapsamında 50 den fazla ilde faaliyete geçen projenin Elâzığ’daki temsilciliğini yapan ELÇED Derneği, Hilalkent camisinde çocukları camiyle buluşturdu.

Projeye 19 çocukla başlanıldığını ve bu sayının artarak devam edeceğini belirten ELÇED Dernek Başkanı Gürkan Öztürk, amacımız çocuklarımızı camiyle buluşturmak, cami adabını öğretmek ve vakit namazlarını cemaatle kıldırmak, ayrıca öğrenmeleri gereken namaz dualarını öğretmek, onlara Müslüman olmanın şartlarını gereken vasıfları öğretmektir ”dedi.

Tüm anne ve babalara da bu konuda duyarlılık gösterin çağrısı yapan Öztürk, sabah namazı cemaatle kılınırsa 10 puan öğlen, ikindi ve akşam namazları 5 er puan yatsı namazı 8 puan olarak belirlendi ayrıca her ezber için 1 er puan verilecek.

Bu çalışmanın takibi cami ima hatibi tarafından yapılacak.

En çok puan toplayan çocuklarımıza nakit ve çeşitli ödüller verilecek.

ÖZTÜRK: CEMAATLE NAMAZ KILMANIN SEVABI ÇOK

ELÇED Dernek Başkanı Gürkan Öztürk, “Biz bunlardan ayriyeten sınav yapacağız. Yazılı sınav yapacağız.  Burada benim size anlattıklarımdan yazılı sınav yapacağız. O yüzden anlattıklarımı iyice dinleyin. Yarın sınavda soruda karşınıza çıktığında hocam böyle demişti o yüzden bunun cevabı budur, o yüzden kursumuzun bitimine doğru biz sınav yapacağız. Siz çok şanslısınız. Birçok arkadaşınız camiye gelmiyor. Siz geldiniz. Hem burada dualarınızı ezberliyorsunuz, hem cemaatle namaz kılmanın sevabı çok, o mükafatı alıyorsunuz. Hem de buradan az çok ödülünüzü alacaksınız”dedi.

Türkiye genelinde yaklaşık 2500’ün üzerinde camide; 21 Ocak Pazartesi günü Sabah Namazı ile başlayan “Haydi Çocuklar Camiye” projesi, 31 Ocak Perşembe günü Yatsı Namazı ile sona erecek.

“Haydi Çocuklar Camiye” Projenin tanıtım filmi de sosyal medyada büyük beğeni topladı.

HABER: KEVSER ÖZ