Haydi Elazığ! “Elazığ İçin Yardım Vakti”

Elazığ’da Üniversite öğrencilerin sosyal medya’da yürüttüğü   ‘Elazığ İçin Yardım Vakti’ kampanyasında Harput Kırtasiyesinin de desteğiyle topladıkları kırtasiye malzemelerini ihtiyacı olan öğrencilere verildi.

Haydi Elazığ! “Elazığ İçin Yardım Vakti”

Sosyal medya üzerinden yürütülen “Elazığ İçin Yardım Vakti” kampanyası ihtiyaç sahibi çocuklara umut oluyor.

“Elazığ İçin Yardım Vakti” topluluğuna gönül verenler kırtasiyelerde oluşturulan yardım havuzları için Elazığlı vatandaşların desteğini bekliyor.

ERSÖZ: ELAZIĞ İNSANI KİME YARDIM YAPILACAĞINI BİLMİYOR

“Elazığ İçin Yardım Vakti” topluluğunda gönüllü İbrahim Ersöz, “Geçen yıl kırtasiyemizde 150 çocuğa ulaştık. Bu yıl inşallah daha yüksek bir rakam bekliyoruz. Elazığ’da duyarlılık gerçekten çok fazla. Ama Elâzığ insanı kime yardım yapılacağını bilmiyor. Bu noktada bizim kutumuza bir silgi bile atan insanı biz muhakkak dağıtıma bekliyoruz. Sosyal medyada Elazığ İçin Yardım Vakti sayfasını takip edip mesaj yoluyla bize ulaşırlarsa beraber gidip dağıtacağız. Bir silgi atan kişi bile gelsin beraber dağıtalım”dedi.

ERSÖZ: ELAZIĞ İNSANI KİME YARDIM YAPILACAĞINI BİLMİYOR

İbrahim Ersöz, “Yardım Havuzunda genel olarak kırtasiye için biz bir paket oluşturduk. Her yaş gurubu için. Yardım havuzuna her şey atabilirler. Bir çocuğun okul ihtiyacı bazında. Çanta, silgi olabilir. Yardım havuzunun şöyle güzel bir etkisi var. Biz toplumda kelebek etkisine inanıyoruz.   Baktığınız zaman bu yardım sayesinde, bir silgi sayesinde okuyan bir çocuk o silgi yüzünden bin yardıma dönecek bu yardım. Biz bu kelebek etkisine inanıyoruz. Dünyayı güzelleştireceğine inanıyoruz. Topluluk olarak bunun için çabalıyoruz. Bunun için vatandaşlarımız bir silgi dahi olsa gelip atsınlar. O kelebek etkisi inşallah gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

ERSÖZ: BELİRLEDİĞİMİZ İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARA DAĞITIMINI YAPACAĞIZ

“Elazığ İçin Yardım Vakti” topluluğunda gönüllü İbrahim Ersöz, “Topluluk olarak bir başkan sıfatımız yok, bir temsilci sıfatımız yok herhangi bir şekilde. Ben de diğer arkadaşlar gibi gönüllüyüm. Yaklaşık bir 150-160 kişi civarındayız. Aktif olarak çalışan 20 arkadaşımız var. Topluluk olarak Harput kırtasiyeye geldik, konuştuk. Böyle bir kampanyamız vardı sunduk ve sağ olsunlar onlarda çok destek oldular. Askıda ekmek kültürünü biz askıda kırtasiye olarak biz yansıtmak istiyoruz. bu çalışma bazında buraya bir kutu yerleştirdik. Alışverişlerini yapan vatandaşlarımız aynı zamanda isterlerse ihtiyaç sahibi çocuklarımız için buraya bir kalem, bir silgi bırakabilirler. Bu noktada biz en son toplayacağız ve Harput Kırtasiye eksiklikleri tamamlayacak inşallah. Belirlediğimiz ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtımını yapacağız”diye kaydetti.

ERSÖZ: HAZIRLAYAN İNSANLARI DAĞITIMA DAHİL ETMEYE ÇALIŞIYORUZ

İbrahim Ersöz, “Şu an için kampanyaya çok yeni başladık. 1-2 gün oldu. 30 çocuğu geçtik. Sürekli devam ediyor. Bugünde arkadaşlarımız apar topar dağıtımdan geldiler. Hala devam ediyor. İşin en güzel tarafı biz bu dağıtımları yaparken kesinlikle nakit para almıyoruz. Genelde kırtasiye malzemeleri hazırlanıyor bize geliyor ve biz dağıtıyoruz. Mümkün oldukça hazırlayan insanları dağıtıma dahil etmeye çalışıyoruz bu sürece. Süreç böyle ilerliyor” açıklamalarında bulundu.

BATI: BİR ÜLKEDE EĞİTİM VARSA ÜLKE VARDIR

Kırtasiye sahibi Hanifi Batı ise, kampanyanın önemine dikkat çekerek, “genç arkadaşlar Elazığ’a yardım, eğitime yardım adı katında bir kampanya başlattı. Onlara teşekkür ediyorum. güzel bir kampanya. Bizimde sürekli destek verdiğimiz, eğitime destek veren bir firmayız. Ben 37 yıldır bu meslekteyim. Ben özellikle 37 yılda kitap kampanyalarda ciddi yardım yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Arkadaşlar bana bunu getirdiği zaman ben çok mutlu oldum. Çok sevindim ve yardım edeceğimi beyan ettim. Burada bir sepetimiz var. Gelen arkadaşlar, yardım etmek isteyen insanlar o sepete bir kalem, bir silgi veya başka bir şey atarsa eğitime büyük katkısı olur. Elazığ’da ki çocuklara büyük katkısı olur. Özellikle ulaşamayanlara yani kalemi, silgisi yok. Ben ilkokuldayken müfettiş gelip bana soru sordu. Ben anında cevapladım. Yazmanı istiyorum dedi. Dedim ki ne kalemim var ne silgim var. Ama dedi ki yazman şart. Ben direk cevap veriyordum. Yok, maalesef kalemin silgim yok bana yardımcı olanda yok. Onu göze alarak, bir ülkede eğitim varsa ülke vardır. Eğitim yoksa ülke yoktur” diye konuştu.

BATI: HERKESİ BURAYA YARDIM ETMEYE ÇAĞIRIYORUM

Kırtasiye sahibi Batı, herkesi yardım yapmaya davet ederek, “Herkesi buraya yardım etmeye çağırıyorum. Ama herkesi bir kalemde olsa bir silgide olsa yardımcı olması bizleri mutlu eder, çocukları mutlu eder. Onlar zevk alır. Onlar bizim geleceğimiz. Bunun için hepimiz yardımcı olmak zorundayız” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137