Helikopter Enkazında Teknik İnceleme Devam Ediyor

Bitlis'in Tatvan ilçesinde düşen ve içerisindeki askerlerden 11'inin şehit düştüğü helikopterin enkazında teknik incelemeler devam ediyor.

Helikopter Enkazında Teknik İnceleme Devam Ediyor

Bingöl'den Tatvan'a gitmek üzere dün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesilmişti.

Bölgede İHA, CN-235 uçağı ve bir helikopter ile yapılan arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edilmişti.

Söz konusu kaza neticesinde helikopterde bulunan Korgeneral Osman Erbaş, Topçu Kd.Çvş. Nazmi Yılmaz, İsth.Alb.Şentürk Aydınyer, Bkm.Yzb.Salih Sarıoğlu, Bkm.Asb.Kd.Bçvş.Mehmet Demir, Mu.Asb.Kd.Üçvş.Ömer Umulu, Kr.Plt.Yzb.Tayfun Kureş, Kr.Plt.Yzb.Gökhan Uysal, Tekns.Kd.Çvş.Şükrü Karadirek ve P.Uzm.Çvş.Tolga Demirci şehit olurken Binbaşı Alptekin Köprülü ve Yüzbaşı Ender Uzunçakmak da yaralandı.

Yaralıların tedavisi devam ederken, şehitlerin naaşları da bugün sabaha karşı ambulanslarla Elazığ'a uğurlandı.

ENKAZ BÖLGESİNDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Tatvan'ın Çekmece köyü kırsalındaki Nemrut Dağı eteklerine düşen helikopterin enkazında da çalışmalar devam ediyor. Teknik ekip çalışmalarını sürdürürken, bölgeye giriş çıkışlar ise yasaklandı. Yapılacak incelemenin ardından helikopterin kesin düşüş sebebi belirlenecek.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
SAHİN
SAHİN - 3 yıl Önce

10 şehidimiz degil..11 şehidimiz var ALLAH RAHMET EYLESİN YAKINLARINADA BOL SABIRLAR VERSİN.

SIRADAKİ HABER

banner137