Emniyet Genel Müdürlüğü başarılı Elazığlıya emanet.

 İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü görevine Şırnak Valisi Mehmet Aktaş atandı.

Şırnak’ta görev yaptığı süreç içerisinde adından sıkça söz ettiren ve başarılı çalışmalara imza atarak bölge halkının da takdirini toplayan hemşehrimiz Mehmet Aktaş’ın böylesine önemli bir göreve atanması şehirde heyecanla karşılandı.

MEHMET AKTAŞ KİMDİR?

1968 yılında Elazığ ilinde doğdu. 1986 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1990 yılında mezun oldu.1994 yılında girdiği sınavı kazanarak Malatya Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine başladı.  Adaylık sürecinde 8 ay süreyle İngiltere'de dil ve İngiliz Yönetim Sistemi ile ilgili eğitim aldı.

Aksaray-Gülağaç, Malatya-Kuluncak, Muş-Hasköy, Düzce-Cumayeri ve Rize-Çayeli ilçelerinde Kaymakamlık yaptı

2010-2014 yılları arasında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'nde sırasıyla Şube Müdürü, Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Şubat 2014 kararnamesi ile İçişleri Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı görevine getirilen Vali Aktaş 1 Haziran 2016 tarihli Valiler Kararnamesi ile Karabük Valiliğine atandı.

21 Haziran 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Valiler Kararnamesi ile  atanan Vali AKTAŞ 30.06.2017 tarihi itibariyle Şırnak Valiliği görevine başlamıştır.

Vali Mehmet Aktaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.