Hemşehrimiz Dr. Naci Yorulmaz'a Önemli Görev

Kızılay bünyesinde başarılı çalışmalara imza atan Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Elazığlı hemşehrimiz Dr. Naci Yorulmaz, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Hemşehrimiz Dr. Naci Yorulmaz'a Önemli Görev

Elazığ Depremi sürecinde şehirde önemli çalışmaların yapılmasına vesile olan ve başarılı projelere imza atan Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Elazığlı hemşehrimiz Dr. Naci Yorulmaz, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcılığı görevine atandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan atama Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan karara göre hemşehrimiz Dr. Naci Yorulmaz, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Dr. NACİ YORULMAZ KİMDİR?

1978 yılında Elazığ-Palu’da doğdu. İlkokulu Bilecik Söğüt’te, ortaokul ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde lisans ve Yüksek Lisansını tamamladı. Yedi yıl yaşadığı Almanya’da Heidelberg ve Tübingen Üniversiteleri’nin yanı sıra Berlin Freie üniversitelerinde iktisat ve iktisat tarihi alanlarında eğitim aldı. Avrupa’da bulunduğu yıllarda sivil toplum kuruluşlarında aktif ve etkin rol aldı. Almanya’da Avrupa Genç MÜSİAD’ın kurucu başkanlığını yaptı. 2007 yılında Birmingham Üniversitesinde iktisat tarihi alanında doktora yapmak üzere İngiltere’ye gitti.  Doktora tezinde II. Abdülhamit dönemi Osmanlı-Almanya iktisadi ilişkilerini savunma sanayisi bağlamında inceledi ve 2011 yılında PhD (Dr.) ünvanını aldı. Dr. Yorulmaz Türkiye, Almanya, Amerika, İngiltere, Avusturya ve Meksika’da arşiv çalışmalarının yanı sıra lisans eğitimi sonrasında Asya ekonomileri alanında Malezya, Hindistan ve Pakistan’da da akademik çalışmalar yaptı.

Doktora Sonrası çalışmaları kapsamında gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Seattle, WA (University of Washington, Seattle, The Henry M. Jackson School of International Studies) ve Stanford, CA (Stanford University, Center for Latin American Studies) şehirlerinde Post-Doktora çalışmaları yaptı.

II. Abdülhamid’den I. Dünya Savaşına kadar Osmanlı-Almanya silah ticaretinin tarihini anlattığı kitabı İngiltere’nin önemli yayın evlerinden IB. Tauris tarafından “Arming the Sultan: German Arms Trade and Personal Diplomacy in the Ottoman Empire Before World War I” başlığıyla İngilizce olarak basıldı. Kitap 2018 yılında genişletilmiş haliyle Kronik Kitap etiketiyle “Büyük Savaşın Kara Kutusu - 2. Abdülhamid'den 1. Dünya Savaşı'na Osmanlı Silah Pazarının Perde Arkası" başlığıyla Türkçeye çevrildi.

2014-2018 tarihleri arasında Başbakan Müşaviri olarak görev yapan Dr. Naci Yorulmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş ile birlikte İçişleri Bakanlığına görevlendirilmiş olup, hali hazırda İçişleri Bakanlığı Müşaviri olarak görev yapmaktadır.

2015 yılında Türk Kızılay Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Yorulmaz, 4 Nisan 2016 tarihinde gerçekleşen Olağan Genel Kurul’da Yönetim Kurulu Üyeliğine yeniden seçilmiş ve üç yıl süreyle Genel Başkan II. Yardımcılığı ve Uluslararası İlişkiler Komisyon Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 7 Nisan 2019 tarihli 101. Olağan Genel Kurul sonrasında Türk Kızılay Yönetim Kurulu Üyeliğine tekrar seçilen Dr. Yorulmaz iyi derecede İngilizce ve Almanca, orta düzeyde Arapça bilmektedir. Yorulmaz, evli ve iki çocuk babasıdır

Kanal Fırat Medya Gurubu olarak hemşehrimiz Dr. Naci Yorulmaz’a, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcılığı görevinde başarılar diliyoruz.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Ekrem yorulmaz
Ekrem yorulmaz - 3 yıl Önce

Görevinin kendisine ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.kızılay yönetim kurulundaykende elazığ ve başka şehirlerde görevini layıkıyla ve başarıyla üstlenen naci kardéşimin bu görevinidee başarıyla yapacağına inancım tamdır.görevinde başarılı olmasını yüce Allahtan niyaz ediyorum.ülkemizde başarıyla üstlendiği görevini yurt dışı ofislerimizin bulunduğu tika kuruluşuna atandığı bu görevinde başarılı olmasını Allahtan niyaz ediyorum.yeni görevi naci kardeşime ve milletimize hayırlı olsun.

Naci
Naci - 3 yıl Önce

Keşke ADIM Naci oladı

Faik
Faik - 3 yıl Önce

TİKA Başkan yardımcılığı na atanan Mahmut Zühtü Çevik de yanılmıyorsam Elazığlı

Savaş
Savaş - 3 yıl Önce

Vayyyyyyyy beeee gören der Elazığ’a bakan atamışlar ...garibim sahipsiz Elazığ ..

S.Erdem
S.Erdem - 3 yıl Önce

Önemli ve özel bir görevdir,Hayırlı ve Mübarek olsun.

SIRADAKİ HABER

banner137