İlimizin yetiştirdiği önemli değer ve üst düzey yöneticilerinden olan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ın isminin siyasi kulislerde milletvekili aday adayı olarak geçiyordu.

Emniyet Genel Müdürü olarak atandıktan sonra Elazığ için büyük gayret sarf eden ve her fırsatta Cumhurbaşkanımızın yanında durarak destek olan Mehmet Aktaş’ın isminin Elazığ Milletvekili Aday Adayı olarak geçmesi bazı çevreleri rahatsız etti.

T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın Ak Parti’den milletvekilliği adaylığına hazırlandığını, bu amaçla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya haber gönderdiğini öne süren bir yazı kaleme alınca Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'tan açıklama gecikmedi.

AKTAŞ: DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

Aktaş, yazılı açıklamasında,  “Milletvekilliği adaylığına hazırlandığım yönündeki iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulmuştur. Genel Müdürlük yapma şerefine nail olduğum Türk Polis Teşkilatımıza ve şahsıma yaklaşımı malul ve malum olan bir internet sitesi yazarı tarafından kaleme alınan yazı tümüyle maksatlıdır ve 178 yıllık şanlı maziye sahip Polis Teşkilatımız içinde fitne çıkarmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir. Bugüne kadar bizleri hedef alan provokasyon girişimleri gibi bu iddialar da sayısız Başarlara imza attığımız terörle ve suçla mücadelemizde bizleri asla durduramayacak ve geri döndüremeyecektir. Dün olduğu gibi bugün de görevimizin başındayız. Fitne amacı girişimleri püskürtmeye de kararlayız. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLAR OLDUKÇA DOĞAL KARŞILADI

Vatandaşlar; Deneyimi, saygınlığı, dürüstlüğü ve mesleğindeki başarılarıyla son yıllarda öne çıkan hemşehrimiz Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın milletvekilli olarak da bu ülkeye hizmet etmeyi düşünmesi kadar doğal bir şey olamaz düşüncesinde.

Elazığ'da 150 İşçi Alımın Kura Sonuçları Açıklandı Elazığ'da 150 İşçi Alımın Kura Sonuçları Açıklandı

KAMUOYU FİTNECİLİK OLARAK YORUMLUYOR

Kamuoyu; Kendisi bunu düşünmese bile bu göreve kendisini yakıştıran çok sayıda hemşerilerimiz de olabilir düşüncesine hakim. Elazığlı vatandaşlar, her Türk vatandaşının hakkı olan seçme ve seçilme özürlüğünü emniyet camiasında bir fitne oluşturmak için ve özellikle de Bakan Soylu ile Aktaş’ın arasında bir sorun varmış gibi lanse etmek gazetecilik değil fitnecilik olarak yorumluyor.

ELAZIĞLILAR HEMŞEHRİMİZ AKTAŞ’IN ARKASINDA DURUR

Tolga Şardan ne derse desin, ne yazarsa yazsın Emniyet Genel Müdürü hemşerimiz Mehmet Aktaş, eğer hizmetini milletvekili olarak sürdürmek istiyorsa aday adayı olur ve siyasete girer. Yok, hizmetine mevcut konumuyla devam etmek istiyorsa aday adayı olmaz ve ülkeye genel müdür olarak hizmet eder. Adaylık düşündüğü takdirde de Elazığ kamuoyu hemşehrimiz Mehmet Aktaş’ın arkasında durur ve belirli guruplara Mehmet Aktaş’ı yedirmez…

TERÖRDEKİ AŞIRI BAŞARI BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETMİŞ!

Kişinin kendi hür iradesi ile yapacağı ya da yapmayacağı bir konuda niyet okumak ve sanki bir sorun varmış gibi bunu bir kehanete taşımak densizliktir, nafile çaba ve gayretlerdir. Görülen o ki ülke genelindeki terör ve asayiş olaylarındaki başarılar birilerini rahatsız etmiş.

HABER: SITKI TAŞEL