İzmir’de 30 Ekim tarihinde meydana gelen depremde yaraların sarılması için tüm ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Depremin insanların psikolojileri üzerindeki olumsuz etkiyi en az seviyeye indirebilmek için de kültür sanat çalışmaları devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanı Elazığlı hemşehrimiz Kadir Efe Oruç, ekibiyle birlikte depremzedelerin yaralarının sarılması için yoğun çaba sarf ediyor.

Gezici kütüphane, gezici tiyatro aracı gibi birçok imkanla başta çocuklar olmak üzere depremzede İzmirlilere kültür sanat aktiviteleriyle destek sağlanıyor.

ORUÇ: ALANDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Daire Başkanı hemşehrimiz Kadir Efe Oruç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı olarak deprem olduğu andan itibaren destek çalışmalarının içerisinde bulunduk. Özellikle çadırların kurulacağı alandaki temizlik ve hijyen konularında çalışmaları sağladık. Bağışlı olarak gelen mobil tuvalet, duş ve benzeri hijyen noktaları ile ilgili dijital harita tabanlı olarak çadırların bulunduğu alanlardaki iletişimi gerçekleştirmek için anons sistemi ve duyuru sisteminin kurulmasıyla ilgili çalışmaları koordine ediyoruz. Özellikle çadırlarda zorlu hayat yaşayan İzmirliler için kültür ve sanat çalışmaları icra etmeye çalışacağız. Sanatın insanın ruhunu iyileştireceğine inanıyoruz. Bu kapsamda da gezici kütüphanemiz, gezici tiyatro aracımız, mobil sinema çalışmalarımız ve benzeri diğer atölye ve kültür çalışmalarımızda, öğreti çalışmalarımızda çadır alanlarında bulunacağız. Her gün yaklaşık bin civarında kitap takviyesi yapıyoruz ve çadırlarda yaşayan İzmirliler kitaplarımızı ücretsiz bir şekilde alıyor. Çocuklar için boyama kitabı, atölyelerde kullanılabilecek kırtasiye malzemeleri ve benzeri hediyeler sunuyoruz. İzmir’de bulunan kültür ve sanat üreticilerinin de bu süreçte bizlerle birlikte hareket etmesi, destek çalışmalarında olma istekleri bizim için bizim için bir moral oluyor. Önümüzdeki süreçte de bu çalışmaları birlikte koordine etmeye devam edeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Dairesi Başkanlığı olarak da alanda olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Daire Başkanı Kadir Efe Oruç, ayrıca Elazığ’dan gönderilen yardımları gördüklerinde de çok duygulandıklarını ifade etti.