Hemşerimiz Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı protokol sorumlusu Taner Taşkıran’ın kaleme aldığı Stratejik İletişim Bilgi Odaklı İletişim Savunma Konsepti kitabının ikinci baskısı okurlarıyla buluştu.

1981 yılında Elazığ’da doğan Taşkıran, Kara Kuvvetleri Zırhlı Birlikler Okulu ve Silahlı Kuvvetler Spor Okulu mezun oldu.

Akademik tahsilini TSK’daki görevi esnasında yapan Taşkıran, Bu dönemde Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden lisans derecesi, Marmara Üniversitesi İletişim Bilimleri Anabilim dalında “Kurumsal Sosyal Sorumluluğun Kurum İmajına Etkisine Yönelik Bir Araştırma” adlı teziyle yüksek lisans derecesi aldı.

TSK’daki Astsubaylık görevinden mecburi hizmetinin ardından istifa eden Taşkıran, daha sonra Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü’nde göreve başladı.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü Haber Dairesi Başkanlığında Medya Analizi ve Raporlama Biriminin Kuruluşu ve İşleyişinde görev üstlendi. Uluslararası ve ulusal meseleleri konu alan Medya ve Söylem Analizi Raporları hazırladı.

Başarılarından dolayı 26 ayrı takdirle ödüllendirilen Hemşerimiz Taşkıran Başbakanlığın kapatılması Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının kurulmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Özel Kalemde görevlendirildi.

2019 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı protokol sorumlusu olarak görev yapan Taşkıran, Stratejik İletişim, sosyal sorumluluk ve kurum imajı kitaplarını yazdı..

Bilgi Odaklı İletişim Savunma Konseptinin kurucusu ve Kişilerarası iletişim derneğinin kurucu başkanı olan Taşkıran’ın Stratejik İletişim Bilgi Odaklı İletişim Savunma Konsepti kitabının ikinci baskısı okurlarıyla buluştu.