Her Gün Kazanlar Kaynıyor

Elazığ Belediyesi aşçıları iftar çadırı için kollarını sıvıyor, yemekler pişiriyor.

Her Gün Kazanlar Kaynıyor

Elazığ belediyesine ait yemekhanede hummalı çalışmalar sürüyor.

Elazığ Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ahmet Aytar meydanında iftar çadırı kurdu. Bu yemekhane de pişen yemekler Ahmet Aytar meydanında kurulan çadırda dağıtılıyor.

O iftar çadırı için gün boyunca yemek yapan aşçılar, Elazığ Belediyesi mutfağından.

İftar çadırı için çalışan aşçılar özenerek yemekleri yapıyorlar ama görevleri orada bitmiyor ardından Ahmet Aytar meydanına gidip, vatandaşlara yemek dağıtıyorlar.

Her Güne Ayrı Menü

Elazığ Belediyesi Aşçısı Seyfettin Aydın yaptığı açıklamada,  günlük 1500-2000 kişi arasında yemek çıkardıklarını belirterek, “35 kişilik bir ekibimiz var. Ekiple birlikte hep beraber yemekleri yapıyoruz. Bugün ki menümüzde sebzeli tavuk, pirinç pilavı, ayranlı çorbamız var. Her güne ayrı ayrı menüler çıkarıyoruz” dedi.

“Günlük menülerimiz belli”

Menülerin 3 ay önce belirlendiğini dile getiren Aydın, “Bizim günlük menülerimiz belli. Bizim tecrübelerimizde var. Yaptığımız yemekleri de vatandaşlarımız yiyor. Memnun olduklarını söylüyorlar” diye konuştu.

“Ramazan ayının güzelliği yorgunluğumuzu alıyor”

Ramazan ayı güzelliğinin, yorgunluğu alıp götürdüğünü ifade eden Aydın, “Yapılan işin sevgisi, o yorgunluğu atıyor. İşimizi seviyoruz” şeklinde konuştu.

Aldığımızın malzemelere göre ölçülerimizi miktar olarak tartıp kullanıyoruz.

“Vatandaşlarımızın damak tadına göre yemeklerimizi hazırlıyoruz”

Ramazan ayında soğuk çorbalar daha revaşta olduğunu kaydeden Aydın, “Biz vatandaşlarımızın damak tadına göre yemeklerimiz hazırlamaya gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Evdeki yemeklere pek karışmadıklarını söyleyen Aydın, “Kadınların ellerindeki lezzet daha farklıdır. Onların yaptığı yemekler daha başkadır” dedi.

“Zamanın nasıl geçtiğinin farkında değiliz”

Diğer aşçılar da iftardan yarım saat sonra iftarı açtıklarını, zamanın nasıl geçtiğinin farkında olmadıklarını söyledi. Çalışanlar işlerini çok zevkle, keyifle yaptıklarını ifade etti.

Seyfettin ustanın yemeklerin bütün sırlarını kendilerine verdiklerini söyleyen çalışanlar, ustalarından çok memnun olduklarını belirtti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137