İstanbul Baskilliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sayın Murat ELMAS, Başkan Yardımcıları Sayın Remzi BÜYÜK ve İbrahim DEĞER ile birlikte Derneğin Eğitimden sorumlu Yönetim kurulu Üyesi Doç. Dr. Nurullah HANİLÇİ’den oluşan heyet 20-21 Aralık 2018 tarihinde Baskil’deki İlköğretim öğrencilerinden ihtiyaç sahibi öğrencilere eşofman takımı ve spor ayakkabısı yardımında bulundular.

Etkinlik kapsamında Baskil ilçesindeki ilköğretim ve Ortaokulu’nda okuyan ve milli eğitim ilçe müdürlüğü tarafında belirlenen ihtiyaç sahibi toplam 350 öğrenciye eşofman takımı ve spor ayakkabısı hediye edilmiştir. Ayrıca İlçedeki Büyükpınar İlköğretim ve Ortaokuluna 2 adet masa üstü bilgisayar da hediye ettiler.

Bu etkinlik kapsamında heyet, öncelikle İl Vali Yardımcısı Sayın Uhut Emre KOYUNCU ve ardından Elazığ Belediye Başkan Yardımcıları ,Sayın Masar AYAS ile Yusuf DUMANDAĞ’ı ziyaret ederek derneğin faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular.

Elazığ Baskilliler Derneğini de ziyaret ederek Dernek Başkanı Naim Aslanmirza’dan dernek hakkında bilgiler alındı.

Baskil ilçesinde önce Baskil kaymakamı sayın Oğuz Cem MURAT’ı ve Belediye başkanı İhsan AKMURAT’ı ziyaret ederek dernek faaliyetleri hakkında bilgi vermişlerdir.

Baskil Kaymakamı Sayın Oğuz Cem MURAT’ı ziyaret ederken. (Soldan sağa Nurullah Hanilçi, İbrahim Değer, Murat Elmas, Oğuz Cem Murat, İhsan Akmurat, Remzi Büyük).

Dernek yöneticileri aynı gün Baskil’in Büyükpınar (Zeyve) köyündeki ilköğretim ve Ortaokulu’na giderek getirdikleri hediyeleri bizzat öğrencilere kendileri dağıtmışlardır.

Hediyelerini alan Büyükpınar Ortaokulu Öğrencileri Dernek yöneticileri ile birlikte.

"AMACIMIZ BURALARA HİZMET SAĞLAMAK"

Program ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan MURAT ELMAS “doğup büyüdüğümüz bu topraklara vefa borcumuz olduğu gün gibi aşikar. Bizler İstanbul Baskilliler derneği yönetimi olarak Baskilli hayırsever işadamlarımızı hemşerileriyle buluşturma noktasında köprü görevini üstlenerek buralara hizmet etmelerini sağlamakla yükümlüyüz. Bu tarz etkinliklerle asıl amacımız baskil dışında yaşayan Baskillileri bu topraklar ile olan bağlarını güçlendirip buralara hizmet etmeleri sağlamaktır .Bireysel olarak yardım ve hizmet etme düşüncesi olanlara düşüncelerini daha geniş bir katılımla nitelikli bir platformda harekete geçirme konusunda yardımcı olmaktır gayemiz dostluk ve kardeşlik aidesi üzerine kurulan bir beraberliğe yardımlarımız imkanlarımız dahilinde her daim olacaktır.Bu gün burda tarifi imkansız bir mutluluğa şahit olduk hayırsever işadamlarımız adına bu gururu bizler yaşadık çocukların gözlerindeki sevinci bizlere yaşatan hayırseverlere şükranlarımı sunuyorum .daha güzel ve refah dolu yarınlarda birlikte olma dileğiyle şahsım ve yönetim kurulum adına saygılarımı ve muhabetlerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi.