Üyelerinin kârlılığını etik ve ahlaki kurallar çerçevesinde arttırma, gelecek nesillere sürdürülebilir bir kültür mirası bırakma, ahilik sistemini devam ettirmek amacıyla kurulan Harput İş Geliştirme Ekibi çalışmalarını yürütüyor.

Ekibin kurucularından Tan Yıldız, katılımcı üyelerine kurulan platformun hedeflerinden bahsetti.

YILDIZ: AHİLİK SİSTEMİNİ DEVAM ETTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Ekibin kurucularından Tan Yıldız, “ İki amacımız var birincisi bugüne kadar birbirini tanımayan ya da birbirini tanımasına rağmen iş yapabilme imkanını sağlayamamış bay bayan iş insanlarını belli kurallar çerçevesinde aynı çatı altında toplamak. Bununda adı ahilik sistemi. Ahilik sistemini devam ettirmeye çalışıyoruz. İkincisi ise bizden sonraki nesillere yani çocuklarımıza HİGE’yi, ahilik sistemini sürdürülebilir bir başarı elde ederek bu sistemi onlara bırakmak” dedi.

Ekibin kurucularından Alper Yıldırım da, çalışma gruplarının yürüttüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

YILDIRIM: BİR HAYAL İLE BAŞLADI HALA O HAYALLE DEVAM EDİYOR

Ekibin kurucularından Alper Yıldırım, “ Harput grubu 18 Temmuz 2020 yılında kurulurken, çaydaçıra grubu ise 1 Ekim 2021 yılında kuruldu. İlk adımları 2019 yılında atılan paltform, bir hayal ile başladı ve hala ilk gün ki gibi o hayalle devam ediyor. Toplamda iki grubun süresi iki yıl, bu süre zarfında üye sayımız kırk altı, temas ettiğimiz üye sayımız yüz bir, bu yüz bir üyemiz ise önem verdiğimiz ziyaretleri gerçekleştirerek toplamda yetmiş bir bin iki yüz seksen tane ziyaret gerçekleştirdi” ifadelerini kullandı.

Toplantı üyelerin çalışmalarının sunumuyla devam etti.