Hilalkent Mahalle sakinleri, mahallede yapılacak olan okulun yapım çalışmalarının durdurulmasından dolayı dert yandılar...

HİLALKENT MAHALLE SAKİNLERİ

“ATAŞEHİR MAHALLESİNDE YAPILACAKMIŞ GİBİ DUYUM ALDIK”

“Yapılan kazılar 8. Ayda yapılmış. Bugün 1. Aya gelmişiz. Hiç herhangi bir başka çalışma olmamış. Bunu böyle atıl bir şekilde bırakıp gitmişler. Yalnız burada tabi bunun bu şekilde bırakılması da çok yanlış bir şey. Allah korusun burada bir kaza olsa, bir çocuk düşse, bir şey olsa bunun cevabını kim verecek? Bunun sebebi kim olacak? Bu da belirsiz. Ayrıca duyduğumuz son aldığımız duyulara göre; Sayın Muhtarımız söyledi, herhalde Ataşehir Mahallesi diye duyum aldık. Bizim hakkımız bu mahalleden alınıp, Ataşehir Mahallesinde yapılacakmış gibi duyum aldık. Tabi bunun ne kadar doğru, yanlış olduğunu bilemiyoruz. Sadece bir duyum bu. Biz tabi böyle bir şey istemiyoruz. Hakkımız olan okulun yapılmasını istiyoruz”

“YAPACAĞIZ DİYORLAR SONRA VAZGEÇİYORLAR”

“Burada vatandaş haklı. Önce sevindiriyorlar, böyle yapacağız diyorlar sonra vazgeçiyorlar. Buranın her türlü şeyi yapıldı. Zemin etüdü de yapıldı. Bir yıldır üzerinde çalışılıyor. Ne oldu da birden bire aniden ter tepti bu? Bunda herhalde birilerinin gücü vardı ki mahallemizden alındı, başka tarafa verilmek isteniyor. Buna mahalle olarak hepimizde karşıyız”

“BURANIN AYRI BİR İHTİYACI VARDIR”

Bu okul mevzusuyla alakalı burası aşağı yukarı Milli Eğitim Müdürlüğüne ait 10 dönümlük bir arazi. Burada daha önceden yıllardan beri bir okul yapılacağı detaylı teşkilatı güzel bir okulumuzun olacağı söylendi. Bugünde muhtarımız bu konuyla alakalı söyleyince bizde Hilalkent Mahallesi sakini olarak doğru olanı yapmak, güzel olanı yapmak istedik. Yoksa buradan alınmış, Ataşehir’e verilmiş bu değil. Oranın ayrı bir ihtiyacı vardır, buranın ayrı bir ihtiyacı vardır. Burası 1054 konutlu ilçe kadar bir Hilalkent Mahallesi. Yetkililerden özellikle ricamız bu mahallenin koca Hilalkent Mahallesi’nin bu okul sorununun çözülmesi"

DÜNDAR: HİLALKENT MAHALLESİNE UYGUN GÖRÜLMEMİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarlara verdiği sözü hatırlatan Hilalkent Mahallesi Muhtarı Ali Dündar ise, “Burada 8. Ayda Çaydaçıra Anadolu Lisesi ihalesi yapıldı. İhaleden 2 ay sonra geldiler, bir temel kazımı yaptılar. Bugün başlayacağız, yarın başlayacağız… Bundan 15 gün önce aldığımız bilgilere göre Hilalkent Mahallesine uygun görülmemiş. Niye? Maliyeti yüksekmiş okulun. O yüzden Çaydaçıra Mahallesine götürmeyi düşünüyorlar. Biz tabi yetkililere açtık, görüştük. Dediler ki ‘maliyeti yüksek’ buranın zemin etüdü yapıldığı zaman buranın zemin etüdünün dolgu olduğunu bilmiyorlar mıydı?” dedi.

DÜNDAR: HİLALKENT’TE ŞU ANDA BUNA ÇOK TEPKİ GÖSTERİYOR

Ali Dündar, “Geldiler tam yüksek gerilimin köşesinde kazı yaptılar, temel kazılar, temeli de bu şekilde bıraktılar şu anda burası ölüm saçıyor. Daha sağlam zemin olan yer vardı oraya da kazabilirlerdi. Parkını, bahçesini, yeşil alanını bu tarafa da bırakabilirlerdi. Ama maalesef ki Hilalkent’te şu anda buna çok tepki gösteriyor. Biz muhtar olarak sesimizi duyurmak için yetkililerden destek bekliyoruz. Olacak mı? olmayacak mı? Olmayacak diyorlarsa biz ona göre yetkililerle gereken işlemi yaparız. Gereken muameleyi yaparız. Çünkü Cumhurbaşkanımızın, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bize verdiği yetki temelde toplantı salonu, spor salonları komplekslerinin olacağını söyledi. Maliyeti yüksek oluyor diye burada hemen kuru bir 4 duvar yapıp da bize teslim edeceklerini kimse söylemedi. Dediler ki donanımlı bir okul yapılacak” diye konuştu.

HABER: SITKI TAŞEL