Aralık ayı boyunca üç kez toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu uzlaşamazken Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılı için belirlenen asgari ücreti açıkladı. Buna göre yeni asgari ücret, 8 bin 500 TL oldu.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Hizmet-İş Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, açıklanan rakamın çalışanlar adına kısmi bir rahatlama getirmekle birlikte asıl beklentilerinin enflasyonun düşmesi olduğunu ifade etti.

Hak-İş olarak hükümete teklif ettikleri asgari ücret rakamlarına yakın bir belirleme ile asgari ücretin 8.500 TL olarak açıklanmasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getiren Hizmet iş Elazığ Şube Başkanı Mustafa Bahçeci, “Bilindiği gibi çalışanlarımızı uzun süreden beri yüksek enflasyon ve hayat pahalılığından olumuz etkilenmekte ve açlık sınırının altında bir ücretle yaşa mücadelesi vermekteydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı 8.500 TL asgari ücret kısmen de olsa çalışanları rahatlatacaktır. Bizler asgari ücrete verilen bu zamla birlikte hükümetten enflasyonu düşürecek önlemler almasını, piyasada yapılan keyfi zamların önüne geçmesi için denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz.  Ülkemizin zor ekonomik şartlarına rağmen asgari ücrete Ocak ayına göre yüzde 84, Temmuza göre yüzde 54,5 artış yapılması, beklenmedik bir tablo olursa ara düzenlemenin yapılacağının bizzat Cumhurbaşkanımız tarafında açıklanması bizleri de memnun etmiştir” ifadelerini kullandı.