Sivrice Belediyesi’nde çalışan işçilerin sosyal haklarının düzenlenmesi amacıyla belediye ve Hizmet İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Sivrice Belediyesi’nde imzalanan toplu iş sözleşmesine Hizmet İş Başkanı Kazım Cavlı, Belediye Başkanı Turgay Gündoğan ve sendika temsilcileri katıldı.

CAVLI:  ZAM ORANI İŞÇİ ARKADAŞLARIMIZA HAYIRLI OLSUN

Hizmet İş Sendikası Başkanı Kazım Cavlı, “Yapmış olduğumuz sözleşme ile birinci yıl %15 ikinci yıl %11 zam oranıyla işçi arkadaşlarımıza zam aldık. Belediye başkanının göstermiş olduğu iyi niyetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz bu zammın, arkadaşlarımıza, ailelerine, çocuklarına hayırlı ve uğurlu olmasını, sağlıkla yemelerini cenabı Allahtan niyaz ediyorum” diye ifade etti.

GÜNDOĞAN: İŞÇİLERİMİZE VE AİLELERİNİ HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “2020-2022 Yılı zam görüşmeleri, işçilerin sosyal hakları, özlük hakları görüşmelerinde, Sendikamızla görüşmelerimiz sonucu, 2020 yılında %15 2021 yılı içinde %11 oranında işçi arkadaşlarımıza zam yapmış bulunmaktayız. Özellikle belediye çalışanlarımız bizlerin göz bebeğidir. Çünkü belediye hizmetleri temelde ana unsur olan işçilerle yürüyor. İşçilerle bir yere varabiliyoruz. Özellikle karda, kışta, soğukta her türlü şartlarda vatandaşlarımıza bu arkadaşlarımızla hizmet ediyoruz. Gönül isterdi ki daha yüksek düzeyde sosyal imkanlar sunmak idi. Fakat imkanlarımızın el verdiği en yüksek düzeyde başkanımızla da mutabakkata vararak, kendilerini bir oranda zam yapmış bulunmaktayız. İşçilerimize ve ailelerini hayırlı olmasını diliyorum” diye kaydetti.