Hoşköyü’nde Salkım Güvesine Karşı Feromon Uygulaması Yapıldı

Biyoteknik mücadele yöntemi kapsamında Hoş Köyü’nde bağlarda salkım güvesine karşı feromon uygulaması yapıldı.

Hoşköyü’nde Salkım Güvesine Karşı  Feromon Uygulaması Yapıldı

Elazığ’da biyoteknik mücadele yöntemi kapsamında Hoş Köyü’nde bağlarda salkım güvesine karşı feromon uygulaması yapıldı.

Salkım güvesine karşı yapılan feromon uygulaması İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Şube Müdürü ve çiftçilerin katılımı ile yapıldı.

İl Müdürü Kılıç; Tarımsal faaliyeti etkileyen en önemli unsurlardan bir tanesi olan bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele ederken kültürel, biyolojik, biyoteknolojik ve kimyasal yöntemlerin kullanıldığını, ancak Kimyasal yöntemin en son çare olarak başvurulacağını belirtti.

Kılıç,  Bitki hastalık ve zararlılarından en önemli yöntemlerden bir tanesinin feromon kullanmak olduğunu söylerken zararlı canlıların üremelerini engelleyerek bitki hastalık ve zararlılarıyla mücadele ettiklerini aktardı.

Kılıç; “İlimizde üzüm yetiştiriciliği ve bağcılık çok önemli bir yere sahiptir ve üretimde Türkiye sıralamasında yedinci Sıraya yükselen İlimiz ilerleyen zamanlarda çiftçilerimizin emek ve gayretiyle üretimi arttırarak birinci sıraya yükselecektir” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137