Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler dolayısıyla etkilenen Elazığ’ın Palu ilçesi, 2010 Okçular ve 2020 Elazığ depremi dolayısıyla ağır hasarlı evlerin yıkımına başlamasıyla ilçe merkezinin boşalmasına neden olmasından dolayı sıkıntılı günler yaşıyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin ve Hasan Şahin, Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki ekip bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları Avukat Mahmut Şahin ve Hasan Şahin onlarla sohbet etti ve sorunları yetkililere iletmek üzere not aldırdı. Daha sonra Palu İlçe Belediye Başkanı Bekir Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler. İlçe Merkezi muhtarları ile bir araya gelen HÜDA PAR Ekipi sorunları muhtarların dilinden dinlediler.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, Palu’yu Okçular, Elazığ ve Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde Palu’da bir can kaybı ve yaralanmanın olmamasına karşın, ilçede bulunan evlerin birçoğunun ağır hasarlı hale geldiğini belirterek bu yüzden ilçeye ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

ŞAHİN: YAPILARIN BİZZAT YERİNDE YAPILMASI ŞEKLİNDE BİR TALEPLERİ VAR

Vatandaşların sorunlarını dinlediklerini, Belediye Başkanlarını dinlediklerini ve Muhtarlarla bir araya geldiklerini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, “Özellikle son depremle birlikte ağırlaşan bazı sorunlar var ve vatandaşın zihni adeta karışık durumdadır. Bu konuda yetkililerinde sağlıklı bir bilgilendirme yapmadığı bununla birlikte çözüm noktasında insiyatif alınmamıştır. Vatandaşların bazı talepleri var, sorunları var. Bunları bizzat müşahade ettik. Özellikle Palu İlçemizin inanç değerlerine uygun sosyo-kültürel yapısını bozmayan tarihi kültürel bir yapısını da dikkate alan bir yapılaşmanın olması gerektiğini belirtiyorlar. Yapıların bizzat yerinde yapılması şeklinde bir talepleri var” dedi.

ŞAHİN: HALKIN AĞIRLAŞAN BU SORUNLARINA BİRAN ÖNCE ÇÖZÜM ÜRETMELERİNİ BEKLİYORUZ

Palu’nun deprem bölgesi olduğunu belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Avukat Mahmut Şahin, “Depremle birlikte bir yaşam ortaya koyabilecek bir yapılaşmaya gidilmelidir. Bu anlamda bu taleplerin titizlikle değerlendirilmesi gerekiyor. Bunun içinde zemin etüdlerinin sağlıklı bir şekilde yapılması, vatandaşın bu konuda bilinçlendirilmesi gerekiyor. Özellikle de Palu’daki gerek belediye başkanı olsun, gerek mülki amirler olsun ya da ilimizin siyasileri olsun bu sorun ve beklentileri mutlaka dikkate alması ve halkın ağırlaşan bu sorunlarına biran önce çözüm üretmelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Maden İlçesindeki Kültür Varlığı Sayısı 26'ya Yükseldi Maden İlçesindeki Kültür Varlığı Sayısı 26'ya Yükseldi