HÜDA PAR Elazığ Teşkilatı, Cuma namazı sonrasında öğretmenevi önünde bir araya gelerek, Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İslamiyet hakkında sarf ettiği sözlere tepki gösterdi.

“Fransa’nın İslam düşmanlığını lanetliyoruz” dövizi açan grup adına konuşmayı Hüda Par İl Başkanı Yasin Kavaklı yaptı.

KAVAKLI: KENDİ ÜLKESİNDEKİ MÜSLÜMANLARA UYGULAMAKTADIR

Başkan Kavaklı, Makron’un açıklama ve uygulamalarıyla İslam’a karşı olan kin ve nefretin aleni bir savaşa döndüğünü söyleyerek, “Söz konusu Müslümanlar ve İslam olunca bütün özgürlükçü ilkelerini helvadan birer puta dönüştüren Fransa, kendi vatandaşı olan Müslümanları haklarından mahrum edebilmektedir. Fransa’nın toy, cahil ve kaprisli Cumhurbaşkanı Macron açıklama ve uygulamaları ile İslam’a karşı kin ve nefretini aleni bir savaşa dönüştürmüştür. Fransa’nın hem İslam’a karşı hem de insanlığa karşı sicili bozuktur. Son 2 asırda başta Cezayir olmak üzere İslam topraklarında başta işgal ve talan etmiş 100binlerce Müslümanı katledip soykırım uygulamıştır. Afrika’da insanlara karşı uyguladığı tekniklerin bir benzerini kendi ülkesindeki Müslümanlara uygulamaktadır” dedi.

KAVAKLI: İSLAM DÜŞMANLIĞINI LANETLİYORUZ

Yasin Kavaklı, Fransa’nın İslam düşmanlığına karşı harekete geçilmesi çağrısında bulunarak, “İzzet ve irade sahibi İslam ülkeleri Fransa’nın bu İslam düşmanlığına karşı mutlaka harekete geçmeli ve dünya genelinde Müslümanların hak ve hukukunu koruyacak mekanizma kurulmalıdır. İslam düşmanlığını lanetliyoruz” diye kaydetti.