24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan depremin ardından Elazığ’da bir okulun yapımını üstlenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, Fen İşleri Dairesi Başkanı Recep Korkut, Etüt Proje Daire Başkanı Serap Öbekçi ve Etüt Projeler Daire Başkan Danışmanı Ömer Yılmaz, Elazığ’a geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Vali Yardımcısı Yunus Emre Vural ve Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk ve İstanbul’dan gelen heyet, Milli Eğitim Müdürlüğünde bir araya geldi.

Milletvekili Erol, heyetin ön çalışma için Elazığ’da olduğunu ve 24 derslikli okulun Mart, Nisan gibi temelinin atılacağını söyledi.

 EROL: SON DERECE MEMNUNUZ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “İstanbul büyükşehir belediye başkanlığımız ve İzmir Büyükşehir başkanlığımız Elâzığ’da birer tane okul yaptırılması ile ilgili bugün bürokratlarını görevlendirilmiş bulunmaktalar. Onlarda bugün aramızda bulunmaktalar. Ben ilimiz adına, valiliğimiz adına ve il milli eğitim müdürlüğümüz adına kendilerine hoş geldiniz diyorum. Genel sekreter yardımcımızın başkanlığında fen işleri daire başkanımız, ETÜT proje daire başkanımız ve başkanlık danışmanımız aramızdalar. Vali yardımcımızın da heyet başkanlığında milli eğitim müdürlüğümüzü ziyaret ettik. Okul müdürlerimizden ve teknik arkadaşlarımızdan yapılacak okul ile ilgili teknik bilgi aldık. Tabi bu bir süreç önce bürokrat arkadaşlarımız burada projenin revizole ihtiyacı var mı, yerinde daha iyi bir proje nasıl yapılabilir, ihtiyaçlara göre yeniden bir proje revizyonuyla nasıl yapabiliriz diye tespitler yapmak için aramızdalar. Birazdan yapılacak okulun yerinide ziyaret edecez. Yerinde de tespitler yapacaz. Ondan sonraki süreçte büyükşehir belediyesi ile valilik arasında bir protokol düzenlenecek. Protokol doğrultusunda İstanbul büyükşehir belediye meclisinden karar alınacak meclis kararından sonra ihale süreci başlayacak sanıyorum mart veya nisan ayında bu süreç bitmiş olacak mart veya nisan ayında bu projenin temel atma töreni düzenlenecek ve inşallah yıl içinde de bitirilerek Elâzığ’ımıza okullarımız kazandırılacak. Ben burada sayın genel sekreter yardımcımızı ve İstanbul büyük şehir belediye başkanımızın bürokratlarının nezdinde İstanbul büyük şehir belediye başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na Elâzığ halkı olarak çok teşekkür ederim. Bizi bu zor günlerde yalnız bırakmadıkları için devlet geleneklerine uygun davranarak bir ismi belediye başkanının böyle bir eğitime katkı anlamında hizmetinden dolayı son derece memnunuz. ”dedi.

  

Elazığ Vali Yardımcısı Yunus Emre Vural da, deprem sonrası Elazığ’da inanılmaz çalışmalar yapıldığını belirterek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yapımını üstlendiğini kaydetti.

VURAL: BİZ GERÇEKTEN İNANILMAZI BAŞARMIŞTIK

Elazığ Vali Yardımcısı Yunus Emre Vural, “Geçtiğimiz yıl yaşanan büyük deprem sonrası devletimizin tüm kurumları yurtiçine ve yurtdışına tüm vatandaşlarımız buraya yardıma koşmuşlardı ve biz gerçekten inanılmazı başarmıştık. Şimdi ilimize Türkiye’mize çok güzel bir okul kazandıracaz. Ayrıcalık eden sayın vekilimizden ve devlet büyüklerimizden Allah razı olsun. Değerli misafirlerimiz zahmet edip İstanbul’dan buraya kadar geldiler yerelde inceleyip okulumuzun başka hangi eksikleri var daha iyi nasıl bir proje ortaya koyulur onu inceleyecekler fikirlerini geliştirecekler bizim arkadaşlarımızla beraber. Bu tesisin bir okul olması ayrıca önemli eğitim bazında bir hamle yapılması bizi ayrıca mutlu ediyor. Gerçekten çok teşekkür ederiz geçtiğimiz yıl 30 okulumuz zarar görmüştü bunlardan bir tanesi de Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesiydi 575 öğrencili okulumuz şuanda sürsürü mahallesinde TOKİ’lerinde teslim edilmesiyle beraber birçok vatandaşımızın oraya yerleşmesiyle popülasyon, Öğrenci nüfusu artacak bir yer. Dolayısıyla rağbet edilecek bir okul olacak. ”dedi.  

Kentte son derece sıcak bir karşılama ile karşılandıklarını belirten İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay da, yapım süreci ile ilgili bilgiler aktardı.

ALPAY: BEN VE EKİP ARKADAŞLARIM ASLINDA SAHADA BİR İNCELEME YAPMAK İÇİN GELDİK

İstanbul Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, “Dediğimiz gibi depremden hasar almış bir meslek lisemizin tekrar vizyonunu tekrar yenileme çalışmasını yapacağız. Gazi meslek lisesi ben ve başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine ben ve ekip arkadaşlarım aslında sahada bir inceleme yapmak için geldik. Valiliğimizle bir yazışmamız oldu bize bir alan gösterin biz okul yapma talebimizi ilettiğimiz zaman onlarında geri dönüşü doğrultusunda bu alanı ziyaret edip daha verimli daha etkili neler yapabiliriz nasıl bir proje geliştirebiliriz diye konuşmak için aslında geldik.” dedi.

Heyet daha sonra Gazi Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nde incelemelerde bulundu, yapılması gerekenlerle ilgili bilgiler aldı.