Hemşerimiz Yücel Can'ın genel başkanı olduğu idareci ve bürokratlar derneğinin yürütmüş olduğu geleneksel çocuk oyunları adlı projenin açılışı kırklar mahallesindeki konteynır kentte gerçekleştirilecek.

Genel Başkan Can ve beraberindeki heyet, etkinlik öncesi Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ı ziyaret etti. Ziyarette proje hakkında bilgiler veren Başkan Can, Vali Yırık’a Kuran’ı Kerim Meali hediye etti.

CAN: ELAZIĞ VALİMİZ KÜLTÜREL VE İNANÇ DEĞERLERİNE ÖNEM VERİYOR

Başkan Can yaptığı açıklamada, “Türkiye’de Cumhurbaşkanımıza ilk verildi. Bize verilen sayıda 500 tane var ve sayılı kişilerde. Bunun en güzel hamisini Elazığ valimizle biz yaptığımız görüşmelerde gerçekten Elazığ’ın kültürel değerlerini, bizim Elazığ dediğimiz zaman Harput akla gelir. Yer altı ve yer üstü bütün kültürel değerlere ve inanç değerlerine olan hassasiyetini bildiğimiz için sayın valimize bunu arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

YIRIK: ZİYARETLERİ BİZİ MUTLU ETTİ

Vali Yırık ta konuşmasında, “Bugün yapmış oldukları ziyaretler dolayısıyla nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Buradaki çalışmalarında kendisine ve çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Geleneksel çocuk oyunlarıyla alakalı uygulama alanını da Elazığ olarak karar almış olmaları bizi de ziyadesiyle mutlu etti. Sağ olsunlar İdareci ve Bürokratlar Derneği ve üyeleri olarak hemşehrilerimiz ve dışarıdan gelen arkadaşlarımız bugün bizi ziyadesiyle mutlu etti” şeklinde konuştu.

FIRAT ÜNİVERSİTESİ ZİYARETİ

Heyetin bir sonraki durağı ise Fırat Üniversitesi oldu.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ı ziyaret eden Genel Başkan Can ve beraberindekiler, proje hakkında bilgiler aktardı.