Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Zeki Akbıyık ile Gündem” programının konuğu Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan oldu.

Önemli açıklamalarda bulunan Başkan İdris Alan, Anayasa değişikliğine değindi ve “1923’lü yıllar da kurulmuş bir anayasa var. Ve bu anayasa yamalı bohça haline gelmiş. Ben şahsım olarak anayasanın değişmesinde fayda görüyorum. Yeni bir anayasanın açıklanmasında fayda görüyorum. Zaten TBMM’den de geçti. Şahsım olarak evet diyorum. Ama tabiki bunu iyi bir incelememiz lazım. Muhakkak bu anayasanın değişmesi lazım. Yani yeni bir sistemin olması lazım. Geleceği düşünmek zorundayız. İleriye dönük projeler yapmamız Vegabet gerekiyor” diyerek Elazığ’da anayasa değişikliğinde desteğin yüksek bir şekilde çıkacağından şüphesi olmadığını belirtti.

Alan: Tekrar Adayım

Başkan İdris Alan, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının başkanlık seçimleriyle de ilgili soruları cevaplandırdı. Başkan Alan, “başkanlık seçimleri 2017 Eylül – Ekim – Kasım aylarında olur diye düşünüyorum. Bize gelen kesin bir şey yok. Kesin gündem ve tarih yok” dedi.

Seçim olursa tekrar Oda başkanlığına aday olur musunuz sorusuna ise Başkan Alan, “Seçim olursa bir dönem daha ETSO Başkanlığına adayım. Kazanırsam millet bize inanırsa yaparız. Gruplarımızı oluşturduk. Ben değil biz anlayışına sahibim. Üyelerimiz tekrar aday olmamızı talep ettiler. Manevi kanaat önderlerimizden de istişare yaptık. İzin olursa girelim dedik. Bize izin verdiler. Üyelerimizden yoğun bir talep var. Tekrar ekibimiz oluşturduk. Kim Elazığ’a hizmet edecekse, Allah ona nasip etsin” ifadelerini kullandı.