Elazığ’da şehir merkezinin tam ortasında yer alan Zübeyde Hanım Caddesi üzerindeki Bölge Müdürlükleri yıllardır şehrin gündemini işgal ediyor. Bölge Müdürlüklerinin şehir merkezi dışına taşınması istenirken alınan yeni bir karar adeta akıl tutulmasının yaşandığını gösterdi.

DSİ’NİN TAŞINMASI BEKLENİRKEN AYNI YERİNDE YAPILMIŞTI

Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde yolun sağ tarafında bulunan DSİ Bölge Müdürlüğü’nün şehir merkezi dışına taşınması konuşulurken yeni bölge müdürlüğü alelacele aynı yerinde yapıldı. Üstelik alan vatandaşların hizmetine sunulacak diye düşünürken bölge müdürlüğünün yan taraflarına DSİ lojmanları bile yeniden inşa edildi.

DSİ Bölge Müdürlüğü’nün taşınmak yerine aynı yerinde yapılması tepkilere neden olurken il yöneticileri Elazığlıların hayali olan diğer Bölge Müdürlüklerinin taşınması için çalışmalarına devam etti.

BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNİN TAŞINMASI ELAZIĞLILARIN HAYALİ

Zübeyde Hanım Caddesi’nin sol tarafında ise Karayolları ve Orman Bölge Müdürlüğü binası bulunuyor. Bu iki binada taşınarak hem şehrin trafiğinin rahatlatılması hem de o bölgenin Elazığlıların hizmetine açılması hedefleniyor.

MÜDÜRLÜKLERİN TAŞINMASI BEKLENİRKEN YENİ BİR MÜDÜRLÜK BİNASI İNŞA EDİLMEK İSTENİYOR

Bölge Müdürlüklerinin Zübeyde Hanım Caddesi üzerinden taşınması için görüşmeler sürerken Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nın aynı yer üzerinde yapılmak istenmesi akıl tutulması olarak değerlendirildi.

TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ ZÜBEYDE HANIM CADDESİ’NE YAPILMAK İSTENİYOR

Olgunlar Mahallesi’nde bulunan Tarım İl Müdürlüğü Hizmet Binası’nın viroloji parkının hemen üst tarafında yapılması isteniyor. DSİ Bölge Müdürlüğü ile Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğü binalarının hemen yan tarafında yapılması planlanan Tarım İl Müdürlüğü binası için müdürlüğe yer tahsisi yapılmış bile. Tarım İl Müdürlüğü’nün Zübeyde Hanım Caddesi’ne yapılması için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağı öğrenildi.

İHALE YAPILMADAN PROJENİN İPTAL EDİLMESİ BEKLENİYOR

Zaten yoğun olan bölge trafiğinin daha fazla yoğunlaşmaması ve bölgedeki yeşil alanların Elazığlı vatandaşların hizmetine açılması için o alana Tarım İl Müdürlüğü binasının yapılmaması ihalenin gerçekleşmeden projenin iptal edilmesini bekliyoruz.