İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftarlara bu yıl da devam ediyor.

İHH Yetim Biriminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen ilk iftara yetim aileler ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan gençler katıldı.

KILIÇ: YEMEĞE SİZ KIYMETLİ GENÇLERİMİZİN İŞTİRAK ETMESİ BİZLERİ GERÇEKTEN MUTLU ETTİ

İftar programında bir konuşma yapan önceki dönem İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, “İHH Vakfı Elazığ Şubesi olarak tertiplemiş olduğumuz bu yemeğe siz kıymetli gençlerimizin iştirak etmesi bizleri gerçekten mutlu etti. Çok güzel etkinliklerle bu kardeşliği pekiştirmek niyetindeyiz. Rabbim hepinizin yar ve yardımcısı olsun. Ramazan-ı şerifiniz bereketli ve hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

DÜNDAR: TEKNE ORUCU İFTARINDA BİR ARAYA GELDİK

İftar programında bir değerlendirme yapan İHH Kadın Birimi Eğitim ve Kurumsal İlişkiler Sorumlusu Nisa Dündar, “Bugün sizlerle böyle güzel bir iftarda bir araya gelmekten ne kadar mutlu olduğumuzu bilmek istiyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyoruz. İftar programı Anadolu’nun bir geleneğidir. Çocuklarımızın Ramazan bilincini kazanması, Ramazan ile tanışması, Ramazan’ı tatmaları, orucu sevmeleri amacıyla her sene geleneksel olarak gerçekleştirdiğimiz tekne orucu iftarında bir araya geldik” şeklinde konuştu.

Etkinlikte oruç tutma yaşına gelmemiş çocukları oruca alıştırmak için tekne orucu iftarı yaptıklarını ifade eden Dündar, 630 kişilik bir katılımla iftarı gerçekleştirdiklerini, iftar öncesi çocuklara yönelik çeşitli eğlenceler ve Hacivat-Karagöz oyunu iftar sonrasında yine çocuklara özel pasta kesimi yaptıklarını sözlerine ekledi.