Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen EYT düzenlemesine ilişkin yaşanan son gelişmeler birçok kişi tarafından yakından takip ediliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan EYT'nin çıkış tarihine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar, "EYT ne zaman çıkacak, şartları neler, kimleri kapsayacak?" gibi sorulara yanıt arıyor. İşte EYT düzenlemesinde son gelişmeler...

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI'NDAN EYT AÇIKLAMASI!

Bakanlıktan yapılan açıklamada ''Bugün kamuoyunda paylaşıldığı üzere, EYT'nin yürürlüğe gireceğe tarihe ilişkin sayın bakanımızın bir açıklaması olmamıştır. Bu yönde basında çıkan haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz'' denildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamasında da ''Bakanlığımız emeklilikte yaşa takılanlar için yapılacak düzenleme konusunda başta işçi ve işveren örgütleri olmak üzere odalar ve diğer ilgili sivil kuruluşlarla sürdüğü görüşmeleri tamamladıktan sonra çalışmaya nihai halini verip TBMM’ye sunacak ve uygulama takvimi TBMM tarafından belirlenecektir" ifadesi kullanıldı.

BAKAN BİLGİN'DEN EYT AÇIKLAMASI

Bakan Bilgin, geçici taşeron ve emeklilikle yaşa takılanlar (EYT) konularına ilişkin "Şu anda üzerinde yoğunlaştığımız konu sözleşmeli çalışanlar konusudur. Sözleşmelilerle ilgili talepleri değerlendiriyoruz" diye konuştu.

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK? CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Vedat Bey ekibiyle birlikte çalışmalarını devam ettiriyor. Önümüzdeki ay ve yeni yıl EYT ile asgari ücretin arka arkaya açıklandığı aylar olacak." ifadelerini kullandı.

BAKAN BİLGİN'DEN EYT'DE STAJ BAŞLANGICI AÇIKLAMASI

Bakan Vedat Bilgin daha önce yaptığı konuşmada staj başlangıcına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Staj ve çıraklık dönemi sigortaların EYT için başlangıç sayılıp sayılmayacağıyla ilgili bir soruya Bilgin, "Onlar farklı. Onlar EYT kapsamında değil zaten. Sigorta girişi olanlarda bir sorun yok. Çıraklık ve stajyerlik bir sigorta girişi değil. Onlar sağlık sigortasını korumak üzere geliştirilmiş bir sistem." yanıtını verdi.

EYT konusunda bir düzenlemenin çıkacağını bildiren Bilgin, bu düzenlemenin ayrıntılarını gerekli hesaplamaların ardından kamuoyuyla paylaşacaklarını dile getirdi.