“İklim Değişikliği Eğitimi” Elazığ’da Başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “İklim Değişikliği Eğitimi” Elazığ’da yapıldı.

“İklim Değişikliği Eğitimi” Elazığ’da Başladı

Avrupa Birliği Türkiye Mali İşbirliği çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen “İklim Değişikliği” eğitimi Elazığ’da yapıldı.

Elazığ dışından Tunceli,Bingöl ve Malatya’dan da katılım sağlanan eğitimler 3 gün sürecek.

PİRİNÇÇİ: “BURADA 3 GÜN BOYUNCA ÇEŞİTLİ SUNUMLAR YAPILACAK

Elazığ Çevre ve Şehircilik Müdürü Mustafa Pirinççi, “Burada 3 gün boyunca çeşitli sunumlar yapılacak. İklim değişikliği, iklim değişikliğinin etkileri, bunların hayatımızı nasıl etkilediği ve bunun iklim değişikliğini nasıl etkilediğini gerek Avrupa Birliği ile Ülkemiz arasındaki anlaşmayla bunların çarelerini gerekse nasıl iklim değişikliğini yavaşlatabiliriz veya bunun önüne nasıl geçebiliriz diye eğitim veriyoruz” dedi.

TOLUNAY: 10 YIL KADAR BİR ZAMANDA ÖNLEM ALMAZSAK CAN MALA KAYIPLARI SON DERECE ARTACAKTIR

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Doğanay Tolunay, “Yakın bir gelecekte Türkiye üzerinden örneğin 2040 yılında bugüne göre 2-3 derece daha sıcak olma ihtimali var. Yağışların azalması kuraklığın olması söz konusu. Karadeniz ve Akdeniz deki hortumlarla karşı karşıyayız. İklim değişikliğine bağlı olarak doğal kaynaklı afetler meydana geliyor. Can ve mal kaybı meydana geliyor. Ve bir an önce önlem alınmazsa önümüzdeki 10 yıl kadar bir zamanda önlem almazsak can mala kayıpları son derece artacaktır” diye konuştu.

TALU: TÜRKİYE’DE BAKANLIK İLK KEZ ADIM ATIP, HEMEN HEMEN BÜTÜN İLLERDE BAŞLATTI

Çevre ve Siyaset Bilimcisi Dr. Nuran Talu, “Türkiye’de Bakanlık ilk kez adım atıp, hemen hemen bütün illerde başlattı. Ortalama 51 ilde eğitimler vermeye yaklaşık 1 yıldır devam ediyoruz. Bu eğitimlerle sorunun aslında küresel olsa da çözümün yerelde olduğunu bakanlık anlatmaya geldi. Çok kalabalık bir uzmanlar ekibiyiz çünkü çok disiplinli ekonomiden, ekolojiye, iklim adaletinden, afetlere, geleceğe dair yeni kuşakların sorumluluklarından küresel meselelere kadar hemen her şeyi tüm illerdeki uzmanlarla birlikte tartışarak ortak çözümler bulmaya uğraşıyoruz” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137