Çin’in Doğu Türkistan'daki Müslümanlara karşı uyguladığı insan hakları ihlalleri ile ilgili açıklama yapan Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Emrah Aktağlı, Çin’e karşı net bir tavır ortaya koyulması gerektiğini söyledi.

İl Başkanı Emrah Akdağlı yaptığı açıklamada “2019 yılını geride bırakıyoruz. Ne acıdır ki bu yılda Müslüman coğrafyasında yaşanan acılarla geçirdik. Son zamanda Doğu Türkistan'da yaşanan insanlık dramı artık katlanılmaz bir hal almış tarifi zor acılar yaşanmaktadır. Gönül Coğrafyamız inim inim inlemekte yapılan zulüm ve işkenceler acıları ve ölümü beraber getirmektedir. Doğu Türkistanlı Uygurlar Çin tarafından katlediliyor kültürel fikri soykırıma uğruyor dinini yaşamasına dilini konuşmasına izin verilmiyor. Çocuklar ve kızlar ailelerinden kopartılıp zulüm kamplarında asimile ediliyor ya da öldürülüyor. Buna dur demenin zamanı çoktan gelmiştir. Doğu Türkistan'da zulüm devam ettiği sürece biz susmayacağız” ifadelerini kullandı.

“ÇİN’DEN ALACAĞIMIZ UCUZ ÜRÜNÜN HESABINI YAPAMAYIZ”

Çin malı ürünlere de değinen Başkan Aktağlı, “Çin’e net bir siyasi tavır koymalıyız. Asimilasyon işkence ve katliam devam ederken Çin’den alacağımız ucuz ürünün hesabını yapamayız. Doğu Türkistan Çin'e birkaç milyar dolar karşılığında peşkeş çekilebilecek veya Çin ile iyi ilişkiler kurabilmek adına göz ardı edebilecek bir yer değildir. Hakk’ın sükût ettiği yerde batıl hortlar hakkı müdafaa durumunda olup da sessiz kalan dilsiz şeytandır. Yapılan bu insanlık dramı karşısında hiçbir insanlık hiçbir vicdan sessiz kalamaz. Eğer İslam dünyası Müslüman arıyorsa Doğu Türkistan Müslümandır. Eğer Türk Dünyası Türk arıyorsa Doğu Türkistan Türk’tür. Eğer insan aranıyorsa Doğu Türkistan da katledilen insandır” dedi.