CHP İl başkanları tarafından 81 ilde, Asgari Ücret Belirleme Komisyonu'nun çalışmaları öncesinde "Asgari ücretten vergi ve kesintilerin alınmaması"na ilişkin basın açıklaması yapıldı.

ÇAĞLAR: 7 MİLYONDAN FAZLA ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞAN AÇLIK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR

Coşkun Çağlar, “Türkiye’ de 7 milyondan fazla asgari ücretli çalışan ve aileleri açlık sınırının altında yaşıyor. Açlık sınırında asgari ücret alan milyonlarca çalışanın dengeli ve sağlıklı beslenme hakkı yok. Kış aylarında domates yeme hakkı yok. Asgari ücretli çalışanlar aldığı ücretle kirasını, faturalarını ödeyemez durumda. Çocuğuna okul harçlığı dahi veremez durumda. Telefon ve araba alma hakkı yok. Ama geçemeyeceği üçüncü köprünün yapım parasını kendisini açlığa mahkum eden asgari ücretten kesiliyor” dedi.

ÇAĞLAR: VERDİĞİMİZ KANUN TEKLİFLERİMİZ HALA MECLİSTE BEKLETİLMEKTEDİR

Çağlar, “Çünkü asgari ücretliden gelir vergisi, SSK işçi payı, işsizlik sigortası pirim payı, damga vergisi olmak üzere toplamda 752 TL kesilmektedir. Bir başka deyişle asgari ücrette kesintilere son verildiğinde asgari ücretlinin geliri 752 TL artışla 35772ye yükselecektir. CHP olarak sadece 2018 yılında bu konuyla alakalı olarak TBMM’ye defalarca kanun teklifi ve önerge verilmiştir. Başta genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun imza sahip olduğu asgari ücretten vergi kesintisine son verilmesine ilişkin verdiğimiz kanun tekliflerimiz hala mecliste bekletilmektedir” dedi.