AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülersem Çopur, Gençlik Kolları İl Başkanı Hasan Murat Öz, Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi de Başkan Yanılmaz ile birlikte il Eğitim Müzesi’ni gezdiler. Ziyarette Elazığ Öğretmenevi Müdürü Atilla Yılmaz, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a ve AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze’ye müzede yer alan eserler ile ilgili bilgiler aktardı.

Ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Tarihimizin, medeniyetimizin ve kültürümüzün eğitim ile dolu olduğunu ve dinimizin ilk emrinin de oku olduğunu kaydetti. İlimizde açılan Eğitim Tarihi Müzesi’nin genç nesillere geçmiş ile alakalı çok önemli katkılar sunacak. Yeni nesilde tarih bilincinin oluşması için somut eserlerin yer aldığı müzenin mutlaka gezilip görülmesi gerek” ifadelerini kullandı.

“TARİH BOYUNCA EĞİTİME ÖNEM VERMİŞ BİR NESLİN TORUNLARIYIZ”

İlimizin tarihi ve kültürel yapısıyla alakalı önemli eserlerin ve görüntülerin yer aldığı İl Eğitim Tarihi Müzesi’ni gezen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, müzede sergilenen eserleri dikkatlice inceledi. Gördüğü tablo ve eserler hakkında detaylı bilgi alan Başkan Yanılmaz, milletimizin tarih boyunca eğitime önem vermiş bir neslin torunları olduğunu söyleyerek, “İlim Çin’de dahi olsa bulup öğrenin” hadisine mensup kişiler olduğumuzu vurgulayan Başkan Yanılmaz, geçmişte olduğu gibi şimdi de merkezi hükümet tarafından eğitim ile alakalı önemli atılımların gerçekleştirildiğini söyledi. “Geçmişten aldığımız hız ile geleceğe daha emin adımlarla ilerliyoruz” diyen Başkan Yanılmaz, 81 ilde olduğu gibi şehrimizde de açılan Eğitim Tarihi Müzesi’nin şimdi ki ve gelecek nesiller açısından çok değerli bilgiler barındırdığını ve bütün hemşerilerimizin müzeyi mutlaka gezip görmesi gerekti” şeklinde konuştu.