İl Genel Meclisi Toplantıları Başladı

Denetim Komisyonu Hazırlanmasında Destek Alınan Uzmana Ücret Ödenmesi ile ilgili İl Genel Meclisine sunulan önerge, sakin başlayan toplantıda tansiyonu yükseltti. Bu defa mecliste tartışan muhalefet partilerin meclis üyeleri değil, aynı partinin üyeleri oldu.

İl Genel Meclisi Toplantıları Başladı

İl Genel Meclisi, mart ayı toplantılarının ilk oturumunu gerçekleştirmek üzere toplandı.

Meclis Başkanı İbrahim Şerbet Başkanlığında gerçekleştirilen toplantının ilk gündem maddesini Seli Köyü sınırları içerisinde ticaret alanı yapılması amacıyla hazırlanan nazım imar planı ve uygulama imar planının onaylanması konusu ile ilgili olarak imar ve bayındırlık komisyonu tarafından hazırlanan rapor oluşturdu.

Meclis üyeleri ardından Meşeli Köyü sınırları içerisindeki ticaret alanı yapılması amacıyla hazırlanan raporu görüştü..

Toplantıda denetim komisyonu raporunun hazırlanmasında destek alınan maliye uzmanına verilecek olan ücret ile ilgili önerge görüşüldü.

Önerge ile ilgili Denetim Komisyonu Üyesi AK Parti Arıcak Meclis Üyesi Mehmet Hanifi Coşkun, “Denetim komisyonu sonuçlanmıştır. Yasa olarak belirtilmiştir. Belirtilen maddeye  ücret ödenecektir” dedi.

Önerge ile ilgili MHP Meclis Üyesi Osman Dilek ve CHP Meclis Üyesi Mahmut Okçuoğlu söz alarak, görüşlerini bildirdi.

DİLEK: İÇ DENETİMLE İLGİLİ NE TÜR BİR KATKISI OLUR Kİ

Osman Dilek, “Buna ne gerek vardı. Zaten her şey hazır. Bunların basılıyor, hazır ediliyor, geçen dönem çalışanlarda faydalanmamıştı. Buradan gelen arkadaşın iç denetimle ilgili ne tür bir katkısı olur ki? Neden para ödeme gereği duydu. Ne gereği var?” diye konuştu.

OKÇUOĞLU: BİLİR KİŞİ TARAFINDAN ÖDENMESİ GEREKİYOR

Mahmut Okçuoğlu, “Genel uzman ya da bilir kişi tarafından ödenmesi gerekiyor. Arkadaşlarımız böyle bir önerge vermişler. Bu neticede arkadaşlara ödenen ücrette, dışardan gelen bilir kişiye de ödenmesi gerekiyor. Tüzüğümüzde var. gerekli olmadığı konusunda da takdir denetim komisyonunun ve arkadaşlarındır” şeklinde konuştu.

Sessiz başlayan toplantıda önerge tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2021, 16:13

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137