İl Koordinasyon Kurulu dördüncü toplantısını gerçekleştirdi. Başkanlığını Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın yaptığı toplantıya Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum müdürleri ve belediye başkanları ile kurul üyeleri katıldı.

Toplantıda yatırım programı ile tamamlanan yatırımlar değerlendirildi.

YATIRIMLAR İLE İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,2019’da kentte 169 projenin devam ettiğini belirterek, proje yatırım bedelleri ile ilgili bilgi vererek, “İlimizde toplam 4 milyar 304 milyon TL’lik yatırım bedeli 169 proje 2019 yılında ayrılan ödenek 517 milyon 963 bin. Bu projeler düzeyinde de önceki yılların harcaması toplam 1 milyar 497 milyon TL düzeyinde” dedi.

Seçilmişlerin ve atanmışların hedefinin kamu hizmeti yapmak olduğunu ifade eden Kaldırım, millet için var olduklarını söyledi.

KALDIRIM: HİZMETLERİN GÖTÜRÜLMESİ KADAR KALİTESİ DE ÖNEMLİ

Sonuç odaklı olunması gerektiğine dikkat çeken Vali Çetin Oktay Kaldırım, vatandaşla temas halinde olmaya devam edeceklerini kaydederek, “Herkesin görevi kamu hizmeti yapmak. Vatandaşı memnun etmek, vatandaşın gönlüne dokunmak. Hepimiz böyle yapmak zorundayız. Seçilmişlerde öyle. Kıymetli belediye başkanlarımız, yerel yöneticilerimizde öyle, gerekse atanmışlar, burada bulunanlar hepsinin amacı, hedefi, gayesi belli. Vatandaş için varız, millet için varız, onun yüzünü güldürmek için varız. Dolayısıyla ben her toplantıda söylüyorum, sonuç odaklı olmamız çok mühim. İkinci konuda vatandaşa kapımızın açık olması. Vatandaşa ulaşılabilir olmamız. Taleplerini almamız, ötelememiz, çözebileceğimizi hızlı bir şekilde çözmemiz. Başka bir birimi ilgilendiriyorsa koordineyi sağlayıp sorunları iyi çözmemiz. Hem kapımız açık olacak hem de sadık olacağız. sürekli vatandaşla temas ve iş birliği halinde olacağız. Öyle hizmetler var ki hizmeti götürürsün, dört dörtlük hizmet yaparsın, vatandaşın yüzünü güldüremezsin, memnun edemezsin, hiçbir kıymeti olmaz. Özellikle bu bölgelerde çok daha kıymetli. Dolayısıyla hem vatandaşı memnun, mutlu edeceğiz. Vatandaşa dokunacağız. Hem de bulunduğumuz konumlarda, makamlarda, sahalarda işlerimizi en iyi şekilde takip edip değerlendireceğiz. Yapılan çalışmalar itibariyle genel hatlarıyla ciddi bir memnuniyet görüyorum. Hem kurum hem vatandaş bazında. İnşallah bunu daha üst düzeye çıkararak daha verimli hale getirerek yaptığımız işlerde de gerek köy yolları gerek özel idaremizin kırsal alanda yaptığı diğer çalışmalar, gerekse merkezlerde yaptığımız çalışmalar, karayollarında yaptığımız çalışmalar, DSİ’de yapılan çalışmalar, enerji çalışmaları, belediyemizin yaptığı çalışmalar. Hizmetlerin götürülmesi kadar kalitesi de önemli ve hepimizde sorumluyuz” ifadelerini kullandı.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, kurumların yaptıkları çalışmalarla ilgili sunum yapmasının ardından sona erdi.