Elazığ İl Özel İdaresi İŞKUR üzerinden KPSS şartı olmadan kamu personeli alımı yapacaktı. Başvuruların başlamasıyla birlikte Elazığ gündemine yerleşti.

Elazığ İl Özel İdaresi’nin İŞKUR üzerinden KPSS şartı olmadan alacağı 48 personel alımı için başvurular 12 Temmuz 2019 tarihinde başlayıp, 22 Temmuz 2019 tarihinde sona erdi.

ALINACAK BRANŞLAR ŞÖYLEYDİ

İl Özel İdaresi, Coğrafyacı, Şehir Plancısı, Çevre Mühendisi, İnşaat Mühendisi, Harita Mühendisi, Makine Teknikeri, Elektrik Teknisyeni, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler, Büro Görevlisi, Bahçıvan, Kamyon Çekici Sürücüsü, Dozer, Ekskavatör, Greyder, Silindir, Yükleyici ve Kazıcı Operatörü alanlarında çalıştırmak üzere 48 personel alacaktı.

İL YÖNETİCİLERİNDEN AÇIKLAMALAR GELDİ

48 personel alımına torpil karışacağı iddiaları üzerine CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ve MHP İl Başkanı Semih Işıkver’den peş peşe açıklamalar geldi. 

Daha sonra açıklamalara dâhil olan AK Parti Elazığ Milletvekilleri yaptıklarını ortak açıklama ile personel alımının noter huzurunda kura ile gerçekleşeceğini duyurdu.

GÖREVDEN ALIMLAR OLDU

Açıklamaların ardından ise, İl Özel İdaresi’nde görevli İnsan Kaynakları Müdürü ve Plan Proje Müdürüne soruşturma açılarak geçici olarak görevlerinden alındı.

Daha sonra da İl Özel İdaresi genel sekreteri Mustafa Sabuncu görevden alınmıştı.

BAŞVURU YOĞUNLUĞU SON GÜNE KADAR DEVAM ETTİ

12 temmuz 2019 günü başlayan başvuruların ilk gününde işe girmek umuduyla yüzlerce insan sabahın ilk saatlerinden itibaren İl Özel İdaresi binasına gelerek, uzun kuyruklar oluşturmuştu.

Yoğunluk son güne kadar devam etti.

Başvuru sürecinin ardından en çok merak edilen ise İl Özel İdaresi’nin alacağı KPSS’siz 48 personel için kaç başvuru yapıldığıydı.

İŞTE BAŞVURU SAYISI

Edinilen bilgiye göre, Elazığ İl Özel İdaresi’nin İŞKUR üzerinden KPSS şartı olmadan alacağı 48 personel alımı için toplam 3 bin kişi başvuruda bulundu.

Hangi alana kaç kişinin başvuru yaptığı ise, başvuru evraklarının incelemesi devam ettiği için henüz bilmiyor.

Cuma günü tamamlanması beklenen başvuru evraklarının incelemesinin ardından İl Özel İdaresinin, hafta içerisinde kuranın hangi şartlarda, hangi gün gerçekleştireceği ile ilgili açıklama yapacağı tahmin ediliyor.

KADRO DAĞILIMI VE MEZUNİYET ŞARTLARI

Elazığ İl Özel İdaresi tarafından yayımlanan ilanda 48 personel alımı kadro dağılımına şu şekilde yer verildi:

1 Coğrafyacı / Fakülte Mezunu

1 Şehir Plancısı / Fakülte Mezunu

1 Çevre Mühendisi / Fakülte Mezunu

3 İnşaat Mühendisi / Fakülte Mezunu

2 Harita Mühendisi / Fakülte Mezunu

1 Makine Teknikeri / Yüksekokulu Mezunu

1 Elektrik Teknisyeni / Lise Mezunu

1 Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli / Yüksekokulu Mezunu

1 Büro Görevlisi / Yüksek Okul Mezunu

1 Bahçıvan / en az lise mezunu

2 Büro Görevlisi – Engelli / en az lise mezunu

10 Kamyon-Çekici Sürücüsü / en az ilkokul mezunu

6 Kamyon-Çekici Sürücüsü / en az ilkokul mezunu