Elazığ Valisi Sayın Çetin Oktay Kaldırım’ın çabalarıyla ismi tüm ülkeye yayılan, planlanan tur ve gezi organizasyonları ile Elazığ’ın turizmde gelecekte parlayan yıldızı olmaya aday olan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları için İl Özel İdaresinin yapımını gerçekleştirdiği iskelelerde son işlemler tamamlanıyor.

Karaya Barajı’nın üzerinde ve gözden uzak yaşayan karaleyleklerin bulunduğu kanyonun keşfedilmesinin ardındanSaklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için tanıtım ve gezi çalışmaları başlatılmıştı.

İl Özel İdaresi de Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatları ile biri Baskil ilçesinin Höyük köyünde, diğeri de Saklıkapı kanyonunun girişinde olmak üzere iki adet yüzer iskele yapımına başlandı.

Gelecekte Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılması planlanacak turlarla ulaşımın kolayca sağlanacağı her iki kanyonunyapılan iskele çalışması neticesinde turizmin yeni gözdesi olması ve bölge ekonomisine önemli katkı sağlaması hedefleniyor.

Teknik altyapısı İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirlen ve uzunluğu 36 m olan her bir iskelenin kara bağlantısı makaralı çelik hatlarla yapılacağından su seviyesinin düşmesi veya yükselmesi durumunda iskeleyi hareket ettirmek mümkün olacak. İskele çalışmasının iki hafta içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

KALDIRIM: DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ YENİ KANYONLARIMIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım ise “Dünyanın gözbebeği yeni kanyonlarımızın gemi turlarına açılması için 2 adet iskele yapımında sona yaklaştık... Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları yeni yatırımlarımızla doğa ve macera turizmi tutkunları için en popüler destinasyon olacak” dedi.