Elazığ’da bayram coşkusu kılınan bayram namazıyla birlikte başladı. İl protokolünün büyük bir kısmı bayram namazını İzzetpaşa Camisinde kıldı. 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, ETSO Başkanı İdris Alan bayram namazının ardından cami cemaatiyle bayramlaştılar.

Bayramlaşmanın ardından açıklama yapan il yöneticilerinin gündeminde Arakan’da yaşanan katliamlar vardı.

ÖMER SERDAR: CİDDİ MÜSLÜMAN KATLİAMLARI VAR

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi ve Ak Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar, “Hemşerilerimiz başta olmak üzere Müslüman Dünyanın bayramını tebrik ediyorum. Kurban bir adanmışlık ve sadakat hikayesidir. Bunun şuurunda olarak Kurban bayramını yaşamak lazım. Bugün uzunca bir süredir Müslüman dünyasının sıkıntıları var. Bu bayramlarda bunu hatırlamak lazım. Geçen hafta Arakan’da ciddi Müslüman katliamları oldu. Bu bayram onlar için dua etmek lazım. Şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Bayramı kardeşlik hukuku içerisinde dünyaya bir medeniyet projesi olarak bu kardeşlik hukukunu taşıyacağımız günler yakında olsun diyorum. Bütün herkesin bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

METİN BULUT: KAN VE GÖZYAŞI HAKİM

İslam coğrafyasında yaşananlara dikkat çeken Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, “Tüm İslam aleminin ve bütün hemşerilerimizin bayramını tebrik ediyorum. Rabbim bereketli kılsın. Birliğimiz, dirliğimiz kardeşliğimiz daim olsun. Bayramlar bu tür şeyler için vesile. Küslüklerin ortadan kaldırılması yeniden o birlikteliğin sağlanmasıyla alakalı önemli günler. İnşallah bu bilinç ve şuur içerisinde idrak etmiş oluruz. Tabi İslam aleminin hepsi bizim gibi huzur içerisinde bu bayramı kutlayamıyor maalesef. İslam aleminde şuanda kan ve gözyaşı hakim. Özellikle geçen hafta içerisinde Arakan’daki Müslümanların uğramış olduğu zulme bütün dünyanın şahit olduğu gibi bizlerde şahit olduk. Yine aynı şekilde sınırda Suriye’de kardeşlerimizin çok uzun zamandan beri çektiklerinin ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Rabbim bunlarında son bulmasına vesile kılsın bu bayramı. Vatandaşlarımızın hemşerimizin yapacakları ibadetleri kabul etsin. Rabbim, bayramın kazasız, belasız geçmesini temenni ediyoruz” dedi.

EJDER AÇIKKAPI: KARDEŞLERİMİZ ZULÜM ALTINDA

Ak Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı açıklamasında “tüm İslam aleminin, milletimizin kurban bayramını kutluyorum. Milli bayramlarımızdan sonra bugün kurban bayramımızı idrak ediyoruz. Tabi bu bayramın inşallah, Hz İsmail teslimiyetiyle idrak edilmesini ben yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Bayramlar sevinç günlerimiz, mutluluk günlerimiz ancak bugün dünyanın bir çok coğrafyasında Arakan’da Müslüman kardeşlerimiz büyük bir zulüm altında. Bir katliamı maruz kalıyorlar. Ben yüce Allah’tan kendilerine yardım diliyorum. Medeniyim diyen tüm devletlerin bu tür zalimlere karşı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. Çünkü bu bir insanlık suçudur ve bu suça karşı bütün devletlerin ortak hareket etmesi gibi sorumlulukları vardır. Türkiye olarak biz her mazlumun yanında olduk olmaya devam ediyoruz. Bütün dünyayı da bu bilinç içerisinde hareket etmeye davet ediyorum. Tekraren milletimizin ve tüm islam aleminin bayramını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

MÜCAHİT YANILMAZ: İÇİMİZ BURUK

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz “Öncelikle Elazığ’daki bütün hemşerilerimizin bayramını kutluyorum. Türkiye’de ve Dünyada ki bütün Müslümanların bayramını kutluyorum. Kurban Bayramı bir teslimiyetin işaretidir. Rabbimize yönelmenin işaretidir. İnşallah iyi bir kul iyi bir Müslüman olarak bu bayramı en iyi şekilde geçirebiliriz. Bayram yaparken Arakan’da ki Müslümanlara yapılan zulümden dolayı da içimiz buruk. Rabbim onlara yardım etsin. İçin de bulunduğu işkenceden zulümden bir an önce kurtarsın. Bütün dünya Müslümanları olarak bu bayramı da vesile kılarak Arakan’daki Müslümanlara yardımcı olmamız lazım. Dua etmemiz lazım destek vermemiz lazım. Kalben ruhen destek vermemiz lazım. Elazığ’da kurban bayramı ile ilgili bütün hazırlıklarımızı bitirdik. Ben bu vesile ile bütün hemşerilerime özellik ile kurbanları kurban kesme yerinde kesmelerini tavsiye ediyorum. Zaten biz başak yerde kesmelerine müsaade etmiyoruz. Orada her türlü önlemleri aldık. Her türlü hijyen şartlarını yerine getirdik. Daha rahat daha huzurlu bir şekilde kurbanlarını kesip bayramlarını yapacaklar inşallah. Kurban satış yerleri bayramın üçüncü güne kadar devam edecek. Oralardan kurbanlarını almamış olanalar kurbanlarını alabilirler. Otobüslerimiz ücretsiz seferlerine devam edecekler. Dördüncü gün 12’ye kadar devam edecekler. Elazığ’da bütün belediye ekiplerimiz 24 saat esaslı olarak hemşerilerimizin daha rahat kurban bayramını geçirmeleri için hizmette olacaklar. Ben tekraren bütün hemşerilerimin kurban bayramını kutluyorum” dedi.

İDRİS ALAN: ALLAH YARDIMCILARI OLSUN

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, “Allah’a şükürler olsun rabbimize bu gün kurban bayramını göstermeyi nasip etti. Ben özelik ile ekranları başında bizleri izleyen hemşerilerimizin bayramını canı gönülden tebrik ediyorum. Avrupa da bizi izleyen Elazığlı hemşerilerimizin kurban bayramını canı gönülden tebrik ediyorum. Bu bayramın Müslümanlara hayır getirmesini cenabı Allah’tan niyaz ediyorum. Arakan’daki Müslüman kardeşlerimize Allah yardımcı olsun. Rabbim onlara hayırlı bir kapı açsın. Bütün Avrupa birliğini de göreve davet ediyorum. Gezi olaylarında bir ağaç kesildiği zaman kıyameti koparan bu toplum orada insanlar katledildiği zaman elleri ayakları kesildiği zaman neden sessiz kalınır. Bu bayramın bütün Müslümanların birleşmesine vesile olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum” diye ifade etti.

Bu haberin tüm telif hakları www.elazigsonhaber.com internet sitesine aittir. Paylaşım yapılırken kaynak belirtilmesi gerekmektedir!