İl Sağlık Müdürlüğü Emzirme Haftası Etkinliği Düzenledi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1 – 7 Ekim Emzirme Haftası kapsamında anne sütü ve emzirmenin önemine dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak üzere bir etkinlik düzenlendi.

İl Sağlık Müdürlüğü Emzirme Haftası Etkinliği Düzenledi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Emzirme Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı’na bağlı Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı (ÇEKÜS) Birimi tarafından 01.10.2019 Salı günü Öğretmen Evi önünde düzenlenen etkinliğe idareciler, birim sorumlusu hekimleri ve çalışanlar katıldı.

Dikkat çekmek ve daha çok kişiye ulaşmak üzere stant çalışması şeklinde düzenlenen etkinlik sırasında vatandaşlara anne sütünün faydaları, emzirmenin önemi, anne sütünü artırmanın yolları ve emziren anne diyeti hakkında çeşitli bilgiler verirken, kalıcı bir farkındalık için “İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü” baskılı Çanta, Ateş Ölçer, Kalem ve Silgi gibi hediyeler dağıtılarak,  emzirmenin bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemi olduğu vurgulandı.

Bilindiği üzere Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için vazgeçilmez bir seçenek olarak önermektedir.   Bebeklerin (özel bir tıbbi neden olmadıkça) doğar doğmaz ilk bir saat içinde emzirilmeye başlanması ve ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmeleri en ideal beslenme şeklidir. 

“2 YAŞ VE ÖTESİNE KADAR SÜRDÜRÜLMESİ GEREKMEKTEDİR”

6. aydan itibaren ise ek gıdalara başlanarak emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından 1991 yılından bu yana temel amacı emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" yürütülmektedir. Yarınlarımızın daha sağlıklı olması, tüm bebeklere anne sütüyle beslenme hakkının tanınması ve bebeklerin bu haktan mahrum edilmemesi konusunda toplumsal bilinçlendirme oluşturmak amacıyla tüm dünyada 1-7 Ekim haftası "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından program kapsamında; güncel bilgilerle eğitilmiş sağlık personeli ile gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirmekte ve doğumdan hemen sonra annelere bebeklerini emzirmeleri konusunda çalışmalar yürütülmektedir.

198 AİLE HEKİMİ HİZMET VERİYOR

Elazığ genelinde 10 hastane "Bebek Dostu Hastane", 198 Aile Hekimi Birimimiz ise "Bebek Dostu Aile Hekimliği Birimi" olarak hizmet vermektedir.

Elazığ; Anne Sütünü destekleyen başarılı çalışmalarında dolayı 2004 yılında "Bebek Dostu Hastane" 2009 yılında ise "Altın Bebek Dostu İl " ünvanlını almıştır.

Emzirme Haftası olarak kutlanmakta olan 1-7 Ekim tarihleri arasında tüm sağlık kuruluşlarında anne sütü ve emzirme ile ilgili çalışmalar ve halk eğitimleri yoğun olarak devam etmektedir. 

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu etkinlikteki amacı ise çocukların, kendileri için en ideal besin olan anne sütü ile beslenmelerini sağlayarak sağlıklı nesiller yetişmesine katlı sağlamak.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137