İl Sağlık Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Tarafından Aşı Farkındalığı Eğitimi

Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü ile Fırat Üniversitesi, Tıp Fakültesi tarafından ortaklaşa olarak ilimiz genelinde yürütülen aşı farkındalığı programı kapsamında bu kez de Elazığ İl Müftülüğü çalışanlarına yönelik “Aşı Farkındalığı Eğitimi” verildi.

İl Sağlık Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Tarafından Aşı Farkındalığı Eğitimi

17 Kasım Çarşamba günü Müftülük Edibe Can Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitim toplantısına İl Sağlık Müdürlüğünden Uzm. Dr. Hale Kırsoy, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesinden Dr. Öğretim üyesi İrem Bulut, Araştırma Görevlisi Dr. Nilay İçkilli ve Dr. K. Vuslat Tavut, İl Müftüsü Selami AYDIN, müftü yardımcıları, şube müdürleri, İmam-Hatip ve Müezzin Kayyımlar katıldı.

Aşılamada doğru bilinen yanlışları düzeltmek ve halkımızın aşı hakkındaki kaygılarını gidermek amacıyla video görseller eşliğinde düzenlenen eğitim toplantısına 320 kişi katıldı. Toplantıda öncellikle aşı ile ilgili olumsuz önyargıların giderilmesi konusu ele alındı.

Konusunda uzman hekim ve akademisyenlerin sırasıyla bilgilendirme yaptıkları toplantıda toplumsal bağışıklık için aşının gerekliliği, aşı üretimi ve güvenliği, salgının önlenmesinde aşının rolü, aşının yoğun bakım ve ölüm oranları üzerindeki etkinliğini ve koruyuculuğu hakkında çeşitli bilgiler verildi.

Aşı ile toplumsal bağışıklığın sağlanması ve Elazığ’da ki aşı oranlarının artırılması kapsamında İl Sağlık Müdürlüğü ve Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı tarafından il genelindeki kamu kurumlarına ve özel kuruluşlara yönelik olarak bundan sonra da benzer toplantıların planlandığı belirtildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137