Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Müdürlük çalışanlarına ve misafir annelere yönelik yapılan emzirme odası hizmete girdi.

Emzirme odasının açılış programına İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri binasında düzenlenerek 30.01.2019 Çarşamba günü hizmete sunulan Emzirme Odası’nın açılış programına Elazığ İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, Sağlık Müdürlüğü idarecileri ve çalışanları katıldı.

POLAT: BİRİMİN TÜM ÇALIŞANLARIMIZA VE MİSAFİRLERİMİZE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

Emzirme Odası’nın açılışında bir konuşma yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat “ Ülkemizde emzirmenin öneminin vurgulanması, özendirilmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve UNICEF öncülüğünde 1991 yılından bu yana devam eden “ Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı “ yürütülmektedir. İlimizde de bu program İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından özverili bir şekilde sürdürülmektedir. Program kapsamında bakanlığımız tarafından da önemle vurgulandığı gibi tüm bebeklerimizin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmeleri gerekmektedir. Emzirmenin teşvik edilmesi ve kesintiye uğramadan devam edebilmesi için Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ilimizdeki çeşitli kurumlara yönelik Bebek Dostu Kurum eğitimleri verilmektedir. Bu amaçlar doğrultusunda müdürlüğümüz personeli ve iş takibi için kurumumuza gelen misafir annelerin bebeklerini mahremiyet sınırları içerisinde emzirmeleri için düzenlemiş olduğumuz Emzirme Odası hizmete girmiştir. Birimin tüm çalışanlarımıza ve misafirlerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.