Elazığ İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Ekim Emzirme Haftası dolayısıyla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde etkinlik düzenlendi.

“ANNELİK TARTIŞMASIZ KUTSAL BİR GÖREV OLARAK KABUL EDİLMİŞTİR”

Emzirmenin özendirilmesi korunması ve teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik hakkında bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Cahit Polat, “Annelik tüm toplumlar arasında tartışmasız kutsal bir görev olarak kabul edilmiştir. Çünkü annelerimiz toplumların geleceğini aydınlatacak yeni nesillerin yetiştiricisidir. İşte annelerin bu kutsal görevinin başlangıcı bebeğin doğumudur ve en önemli nokta ise bebeğin ilk yarım saat içinde anne sütü ile tanışmasıdır. Doğumdan sonra çocuğun biyolojik ve psikolojik ihtiyaçları beslenme ile karşılanmaktadır. Bu nedenledir ki anne sütü bebeklik döneminin yegane besin maddesi olduğundan ötürü bir toplumun geleceğinin temel taşları arasındadır. Yaşamın ilk 6 ayında tek başına anne sütü ile beslenen bebekler normal büyür ve gelişirler. Bebeğe su dahil hiçbir ek besin verilmesine gerek yoktur” ifadelerini kullandı.

“TEŞVİK EDİLMESİ AMACIYLA STANT ÇALIŞMASI DÜZENLEDİK”

İlk 6 ayda bebeğe hiçbir ek besin verilmemesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Cahit Polat ” Emzirme, bebeklerin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için en uygun beslenme yöntemidir. Dünya Sağlık Örgütü ve bakanlığımız tarafından yürütülen ortak çalışmada; bebeklerin ilk 6 ayda sadece anne sütü ile beslenmesini sağlıklı yaşam için şart koşmakta ve her yıl ekim ayının ilk haftası " Dünya Emzirme Haftası " olarak kutlanmaktadır. Bu kapsamda Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanemizin Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Binasında emzirmenin özendirilmesi, korunması ve teşvik edilmesi amacıyla stant çalışması düzenledik. Düzenlemiş olduğumuz stant çalışması ile anne ve anne adaylarımıza anne sütünün önemini anlatmaya çalıştık. Yine bu konuda farkındalık oluşturmak üzere katılımcılara İlk 6 Ay Sadece Anne Sütü baskılı dijital ateş ölçer ve çeşitli el broşürleri eşliğinde bilgilendirme yapılmıştır” dedi.